Рим. С посланието Пазете мира, разпространявайте мира“ папа Франциск посрещна

...
Рим. С посланието Пазете мира, разпространявайте мира“ папа Франциск посрещна
Коментари Харесай

Папа Франциск посрещна във Ватикана българската парламентарна делегация с посланието „Пазете мира, разпространявайте мира“ по повод 24 май

Рим. С посланието „ Пазете мира, разпространявайте мира “ папа Франциск посрещна във Ватикана българската парламентарна делегация, която е в Рим във връзка 24 май. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Главата на римокатолическата черква одобри на визита в Апостолическия замък и подари на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева железна статуетка с гълъб, който държи маслинова клонка. В основата на статуетката написа „ Пазете мира, разпространявайте мира “.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева му подари имитация на парламентарния звънец, с който е намерено Учредителното заседание и фототипни издания на Търновската и Сребърната конституции. „ Разказах му, че България през тази година празнува 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция. Той беше доста впечатлен от това и подари няколко книги за библиотеката на Народното събрание, както и речта „ Мир на земята “, която произнесе по време на визитата си в България, персонално подписана от него за всички българи с обръщение за мир, благополучие и съгласие сред хората “, уточни след аудиенцията ръководителят на Народното събрание.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е изразила признателност на папа Франциск за визитата му в страната, по време на която той насочи значими послания като обединяване, любов и съгласие сред народите. Разказах му за мирното общуване сред другите етноси в България и благодарих за опцията през днешния ден да изразя своето почитание и признателност, че той посети България и насочи тези послания точно от нашата страна, която е с богата просвета, невероятна природа и фолклор, означи след аудиенцията ръководителят на Народното събрание.
По време на срещата папа Франциск благодари за гостоприемството и за сърдечното и топло отношение на българския народ, показано по време на визитата му в България. Вие сте народ с доста дълга история и дълбока религия, съобщи той. По думите му българите почитат традицията, която гледа към бъдещето. Бях разчувствуван доста от тези 249 деца, които получиха първо причестяване в Раковски, уточни папа Франциск и добави, че е бил впечатлен от личността на Българския патриарх Неофит, който e човек на вярата и смирението.
Папа Франциск ме развълнува с познанията, които има за светите братя Кирил и Методий и за България, както и с отношението си към патриарх Неофит, разяснява пред публицисти Цвета Караянчева. Тя посочи, че е разказала на главата на Римокатолическата черква за неделното учебно заведение в Кърджали, където живеят християни и мюсюлмани, взаимно се почитат и дружно честват празниците си. Важно е да работим за децата и младежите, да ги възпитаваме да почитат положителното и да могат да вършат положително, акцентира Цвета Караянчева.
След аудиенцията ръководителят на българския парламент беседва с Държавния секретар на Ватикана Пиетро Паролин и му подари копие на златната маска на одриския цар Терес, открита наоколо до Шипка.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева насочи поздрави към всички българи във връзка 24 май - Денят на славянската книжовност и българската култура и просвета. Заедно с българските парламентаристи тя сервира цветя на паметника на патриарха на българската литература Иван Вазов в италианската столица.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР