Рим. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поднесе цветя пред

...
Рим. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поднесе цветя пред
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поднесе цветя пред паметника на Иван Вазов в Рим

Рим. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева сервира цветя пред паметника на Иван Вазов в Рим. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Българска делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, е на посещаване във Ватикана и Рим във връзка честванията, отдадени на 24 май – Ден на българската култура и просвета и славянската книжовност.
Паметникът, който се издига на площад " Торвалдсен " до вила " Боргезе " в италианската столица, е открит през 2010 година Проектът е дело на български ваятел проф. Величко Минеков. Фигурата на Патриарха на българската литература е направена от бронз и е висока 2.60 метра.
По-рано българската публична делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, беше на визита при Негово Светейшество папа Франциск. В състава на делегацията са ръководителят на Групата за другарство България – Италия и на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин и народните представители от Групата за другарство Младен Шишков, Павел Шопов, Симеон Симеонов и Албена Найденова. В нея са включени представители на изпълнителната власт, на Светия Синод на Българската православна черква и на Католическата черква.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР