Рим. Луиджи ди Майо, италиански депутат от партия Движение пет

...
Рим. Луиджи ди Майо, италиански депутат от партия Движение пет
Коментари Харесай

The Dаily Express: Според италиански депутат мигрантската криза заплашва целия ЕС

Рим. Луиджи ди Майо, италиански народен представител от партия „ Движение пет звезди “ разкритикува неуспеха на Европейски Съюз при оправянето с мигрантската рецесия, която непропорционално е засегнала страната му, написа The Dаily Express.
„ Драги президент Еманюел Макрон, не се познаваме, не сме имали късмет за среща, само че желая да се възползвам от силата на интернет, с цел да ви изпратя известие. Около 80% от мигрантите, които идват в Европа минават през Италия. Това е елементарна математика. От 90-те хиляди мигранти, достигнали Италия през 2017 година, към 80 хиляди са пристигнали в Италия “, съобщи Ди Майо в оповестен от него клип в интернет. Той добави, че цената на миграцията тежи на страната му и прикани към повече помощ от европейския бюджет.
„ Вие казвате, че сте проевропейски. Но да ви кажа нещо: елементарно е да си проевропейски с непознати граници. Италия поема 98% от цената за приема на мигрантите. Миналата година италианците изразходваха 4,5 милиарда евро в съпоставяне със 100-те милиона евро, идващи от Европейски Съюз “, добави той.
„ Време е цяла Европа да позволи миграционния проблем. Ние не можем да се крием повече, не можем да се преструваме, че Италия не е член на Европейски Съюз. Президенте Макрон, време е да покажете някакъв кураж, да докажете че към момента има Европейски съюз “, добави Де Майо.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР