РИМ Григор Димитров научи името на първия си съперник на

...
РИМ Григор Димитров научи името на първия си съперник на
Коментари Харесай

Гришо започва в Рим срещу Кей Нишикори

РИМ

Григор Димитров научи името на първия си противник на Мастърс 1000 шампионата на червени кортове в Рим. Българинът, подложен под №3 в главната скица, ще се изправи против Кей Нишикори във втория кръг. Сблъсъкът сред тях стана факт, откакто азиатецът се наложи със 7:6 (5), 6:4 над Фелисиано Лопес (Испания) на старта. Мачът от втори кръг сред двамата ще се изиграе на следващия ден.
Кей Нишикори се завърна на корта след неявяване поради травма в края на януари, когато взе присъединяване в няколко шампионата от сериите Чаланджър.
В началото на сезона на клей обаче японецът подсети за най-хубавите си дни на корта. В Монте Карло той доближи до финала, като по пътя си записа победи над Томаш Бердих, Данийл Медведев, Андреас Сепи, Марин Чилич и Александър Зверев, преди да отстъпи в дуела за трофея пред Рафаел Надал.
Няколко дни по-късно, вследствие на преумората, Нишикори не съумя да довърши дуела си против Гийермо Гарсия-Лопес на старта в Барселона.
Миналата седмица в Мадрид японецът нямаше шанс при жребия и още в първия кръг трябваше да играе против Новак Джокович. Сърбинът, някогашен №1 в света, взе дуела със 7:5, 6:4.
Миналата година Нишикори доближи до III кръг в Рим, където беше спрян от Хуан Мартин дел Потро, който на старта беше победил Григор Димитров. Най-доброто достижение на японецът във Вечния град е достигането до полуфиналите през сезон 2016. Тогава, в извънредно трагичен дуел, траял след среднощ локално време, Кей отстъпи на №1 в света Новак Джокович с 6:2, 4:6, 6:7 (5).
До момента Димитров и Нишикори са се срещали 4 пъти, като българинът изостава с 1-3 победи. За последно те премериха сили на финала в Бризбън през 2017-а, а успеха отиде за Димитров. Това ще бъде първият им дуел на червени кортове (досегашните им са единствено на хард кортове).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР