Рим е столицата на Италия и област Лацио. Разположен е

...
Рим е столицата на Италия и област Лацио. Разположен е
Коментари Харесай

Рим е обявен за столица на обединена Италия

Рим е столицата на Италия и област Лацио. Разположен е на реките Тибър и Аниене. Бил е столица на Римската империя, най-могъщата, огромна и най-дълго просъществувалата империя в класическата западна цивилизация. Ватиканът, анклав в Рим, е суверенна страна, седалище на Римската католическа черква и папата.
Рим е най-големият град в Италия и един от най-големите европейски градове с повърхност от 1287 кв. км. Предградията му доближават до Тиренско море. В границите на града популацията е към 2,9 милиона жители; съвсем 3,8 милиона живеят в региона на Рим.
С брутния си вътрешен артикул от 97 милиарда евро (през 2005 г.) Рим дава 6,7% от италианския Брутният вътрешен продукт, който е най-големият от всички италиански градове.
Градът съществува от 2800 години, като е бил средище на Древен Рим, по-късно на Папската област, Италианското кралство и Италианската република (съвременна Италия). Рим е прочут още като „ la Città Eterna “ („ Вечният град “), „ l` Urbe “ (от латински Превъзходен град) или „ Градът на Седемте хълма “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР