Рим е сред любимите дестинации на милиони хора по света,

...
Рим е сред любимите дестинации на милиони хора по света,
Коментари Харесай

Къде се намират стълбите на смъртта в Рим

Рим е измежду обичаните дестинации на милиони хора по света, които обожават италианския град, поради невероятната му история, съхранила и до през днешния ден толкоз доста монументи на културата.
 Рим и 15 безвъзмездни места, които да посетим в града
Рим без пари

15 безвъзмездни места, които да посетим в града

История, която обаче крие и своите мрачни секрети. Едно от обичаните ни места в града безспорно е красивият площад Свети Петър във Ватикана. От Amusing Planet обаче научихме, че местоположението на този прелестен площад почти съответствува с едно непоносимо място в предишното - така наречен стълби на гибелта.

Гемонските стълби, или Scalae Gemoniae, намиращи се наоколо до пандиза Мамертин, са били едно от местата, където доста от нарушителите са срещали гибелта си.
 Снимка 472807

Гемонските стълби са издигнати при започване на I век, евентуално от император Август. Te обаче се трансформират в едно от най-зловещите места в града по времето на наследника на Август - Тиберий.

Тъй като Тиберий имал доста политически съперници, те постоянно намирали гибелта си точно на тези стълби и то по много нечовечен метод. Тъй като рухването по стълбище рядко водело до съдбовен край, наказаните първо били душени, след което телата им били хвърляни надолу по стълбите.
 Снимка 472806

Грозната картинка обаче не завършва дотук, тъй като телата на екзекутираните били оставяне за няколко дни да гният, постоянно трансформирайки се в храна на кучета и лешояди. След това останките от труповете били влачени с кука и хвърляни в река Тибър, трансформирайки се в храна на рибите.

След гибелта на Тиберий изтезанията на стълбите доста намалели, само че все пак се употребявали по този метод през целия имперски интервал.
 Митхолц, Швейцария и селото, което може да бъде евакуирано за 10 години
Швейцарското село, чиито поданици живеят върху тонове експлозиви

Спомен от Втората международна война
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР