Рим е популярна дестинация за туристи от цял свят и

...
Рим е популярна дестинация за туристи от цял свят и
Коментари Харесай

Никога не поръчвайте голямо кафе в Рим, защото...

Рим е известна дестинация за туристи от целия свят и предлага невероятни атракции, макар че има и доста туристически клопки. Когато сте в Рим, правете като римляните, т.е не допускайте някои неточности, с които ще изглеждате смешни и жалки в очите на локалните.

Вижте някои от тях:

Поръчвате огромно кафе



Преди да дойдете тук, поинтересувайте се малко от локалната кухня. По-специално, не очаквайте размерите на чашата кафе да са същите като вкъщи. Поръчването на огромно кафе ще ви открои като екскурзиант.

Посещавате известни атракции в средата на деня

Вероятно ще бъдете заобиколени от тълпи от туристи, в случай че посетите известни забележителности в средата на деня. Ако можете, направете аудиенция по-късно вечерта или рано сутринта.

Например, най-хубавият метод да се насладите на Фонтана ди Треви е да отидете сред 3 и 6 часа сутринта, преди туристите да изпълзят от леглата.



Разчитате само на музеите, с цел да видите изкуство

Ще загубите време и пари, в случай че посетите единствено в музеите, с цел да научите за римската история и изкуство. Защото гратис може да им се насладите и в църквите, които се отличават с изключителна архитектура.

Смятате, че всеки приказва британски

Ако сте в Рим, по-добре научете няколко италиански думи. Особено за заведения за хранене, магазини и музеи. Дори ciao и grazie mille са по-добре от нищо.

Взимате такси на всички места

Така ще пропуснете някои от най-хубавите елементи на града (и ще похарчите един звук пари), в случай че разчитате на таксита за транспорт. Вземете си супер комфортен чифт обувки. Рим е огромен и ще би трябвало да ходите доста.



Отивате в центъра на града, без да изследвате други квартали

Не забравяйте да изследвате дребните квартали, където ще може да се насладите на достоверна римска просвета. Вижте Южната част на Трастевере, намерете занаятчийски работилници и остерии и почувствайте локалния метод на живот.

Идвате единствено през лятото

Може да наподобява като явен избор да посетите Рим през летните месеци, само че с изключение на горещината, също ще се сблъскате и с големи тълпи от туристи. Елате отвън сезона, в случай че можете.

Времето може да е дъждовно, само че ще бъдете възнаградени с по-ниски цени, по-малки тълпи и по-приятелски настроени сервитьори.

Чакате на дълги опашки, с цел да видите атракциите

За да не чакате с часове, с цел да видите атракциите, поинтересувайте се и купете билет за посещаване онлайн.



Не виждам нищо друго, с изключение на известни атракции

Докато не желаете да пропуснете забележителности, като Колизеума и Римския конгрес, не би трябвало да пренебрегвате и по-малките места, които обичат локалните поданици.

Посетете Villa Doria Pamphili е красиво озеленен парк с превъзходна вила от 17-и век. Тук няма да намерите доста туристи, само че локалните хора обичат да се разхождат.

Очаквате публичният превоз да пристигна в точния момент

Ако планирате да вземете рейса или метрото в Рим, уверете се, че сте наясно по какъв начин работи публичният превоз в града. Планирайте си време при забавяне.



Немарливи сте с полезностите си

Тъй като Рим е толкоз препълнен и изпълнен с туристи, градът е прочут с джебчиите, по тази причина е значимо да пазите всички ваши пари. Не показвайте, че имате доста пари и пазете джобовете, изключително в метрото или в рейсовете.

Поръчайте неиталианско вино или се придържайте единствено към виновността, които познавате.

Възползвайте се от опцията да извършите, както вършат римляните, и да поръчате италианско вино, когато сте в ресторант. Ако сте във винарски регион, поръчайте от локалното вино.



Плувате във фонтаните

Не се опитвайте да се къпете във шадраван. Във филмите го вършат от самото начало, само че в действителния живот може да си навлечете голяма санкция за това.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР