Рим. Дългогодишен държавен служител и специалист по миграционната политика наследи

...
Рим. Дългогодишен държавен служител и специалист по миграционната политика наследи
Коментари Харесай

The Guardian: Матео Салвини е заменен от специалист по миграция в новата коалиция на Италия

Рим. Дългогодишен държавен чиновник и експерт по миграционната политика наследи ръководителя на партията „ Лига “ Матео Салвини на поста министър на вътрешните работи на Италия в новото правителсто, което ще бъде водено от Джузепе Конте, акцентират в редакцията на английския народен всекидневник The Guardian .
През последните години Лучиана Ламоргезе, 38-годишен деец от вътрешното министерство, дава отговор за планирането на центровете за приемане на бежанци и мигранти в Северна Италия и е известна с насърчаването на интеграционни мероприятия и политики. Тя също бе и първата жена, отгворяща за ресора сигурност в Милано.
Назначаването й бележи разграничаване от политиката на Салвини, чиито твърди ограничения против миграция включваха затварянето на италианските пристанища за избавителни кораби на Неправителствени организации и премахването на основни отбрани за търсещите леговище.
Коалицията, събрана от министър-председателя Джузепе Конте сред Движение „ Пет звезди “ и лявоцентристката Демократическа партия (ДП), включва също Роберто Гуалтиери, авторитетен член на Европейския парламент, като министър на стопанската система. Лидерът на Движение „ Пет звезди “ Луиджи Ди Майо ще бъде външен министър.
Очаква се новото държавно управление да постави клетва в границите на деня.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР