Рим. Бившият стратег на кампанията на Доналд Тръмп Стийв Банън

Рим. Бившият стратег на кампанията на Доналд Тръмп Стийв Банън ...

AFP: Стийв Банън ще подпомага формирането на крайнодесни предизборни щабове за изборите за Европейски парламент през 2019 година.

Рим. Бившият стратег на кампанията на Доналд Тръмп Стийв Банън ще подпомага формирането на крайнодесни предизборни щабове в цяла Европа за за да създаде пан-континентално дясно движение преди изборите за Европейски парламент през 2019 година, предава AFP.
В изказването си на конгреса на италианската крайно дясна партия "Фратели д`Италия" Банън призова хората в цяла Европа да се присъединят към него в анти-ЕС кампания срещу традиционните политически партии.
"Ще осигурим и направим проучвания и анализи на данни и ще създадем „военни зали“, от които хората имат нужда за да спечелят", каза Бенън пред аудиторията в Рим, пред десетки журналисти.
Банън, бившият съветник на Тръмп, който каза, че е „да бъдеш наречен расист е значка на честта", посети различни европейски държави през последните месеци с надеждата да изгради така нареченото популистко въстание в европейската политика.
Той се съсредоточи върху разработването на планове за основаната в Брюксел фондация "Движението" и се срещна с водещи политици срещу имиграцията, включително с премиера на Унгария Виктор Орбан и министъра на вътрешните работи на Италия Матео Салвини.
"След изборите през ноември, когато президентът Тръмп ще победи партиите на марксистките демократи и той няма да бъде застрашен от импийчмънт , ще изразходвам 80% от моето време в Европа за подготовката за европейските парламентарни избори", каза Банън.
Повишената активност на Банън в Европа идва, след като той беше изтласкан от Белия дом, и излезе от дясната медийна империя Брейбарт, осъден от някои коментатори като разпространяващ расистки възгледи.
По-рано този месец австрийската крайно дясна Партия на свободата, част от управляващата коалиция на страната, заяви, че не желае политическо сътрудничество с Банън.
"Искаме да изградим съюзи в Европа, но ние го правим независимо от САЩ, Русия или някой друг", заяви ръководителят на партията за свобода Харалд Вилимски.
"Ние искаме да растем, да се разрастваме и да развиваме нашата програма и идеи сами по себе си, но със сигурност не под ръководството на някой, действащ в САЩ", добави той.

Източник: focus-news.net