РИМ (АП) — 8-месечно неизлечимо болно британско момиче получи италианско

...
РИМ (АП) — 8-месечно неизлечимо болно британско момиче получи италианско
Коментари Харесай

Италия даде гражданство на неизлечимо болно британско бебе, след като ватиканска болница предложи грижи за нея

РИМ (АП) — 8-месечно неизлечимо болно английско момиче получи италианско поданство в понеделник, откакто съд във Англия удостовери решения, разрешаващи отдръпването на животоподдържащото инвазивно лекуване.

Ситуацията на бебето Инди Грегъри е последният от поредност от случаи във Англия, в които лекари и родители са спорили за лекуването на терминално заболели деца.

< p> Семейството на детето се надява, че решението на италианското държавно управление ще ускори битката им да разрешат тя да бъде трансферирана в Италия. Частно онлайн чуване е планувано за вторник, в което английски арбитър би трябвало да прегледа въпроси, свързани с грижите за бебето. Съдията постанови предходната седмица, че бебето не може да бъде преместено в Италия.

Ватиканската педиатрична болница, Bambino Gesu, в Рим предложи да се грижи за Инди Грегъри, а италианското държавно управление сподели, че ще заплати за всички лекуване, „ което се смята за належащо “ в Италия.

Италианският кабинет, базирайки се на „ изключителни филантропични полезности “, се събра за малко в понеделник с единствената цел да даде на детето поданство.

„ Те споделят няма доста вяра за дребната Инди, само че до самия край ще върша каквото мога, с цел да защитя живота й “, сподели министър председателят Джорджия Мелони в обява във Фейсбук. „ И да пази правото на майка си и татко си да създадат всичко, което могат за нея. “

Според английския закон главният въпрос в такива случаи е дали препоръчаното лекуване е в най-хубавия интерес на дете. Съдиите неведнъж са потвърждавали решенията на лекарите да прекратят поддържането на живота, даже когато това опонира на желанията на родителите.

Инди има рядко метаболитно разстройство, известно като митохондриална болест, което значи, че нейните кафези не са в положение да създават задоволително сила, с цел да работи вярно. Фаталната болест е предизвикала прогресивно мозъчно увреждане, оставяйки я изцяло подвластна от животоподдържащи системи, съгласно доказателства, показани пред Върховния съд в Лондон.

Групата за акция Christian Concern, която поддържа родителите, сподели, че по време Онлайн чуването във вторник, арбитър Робърт Пийл, ще прегледа въпроси, свързани с това дали лекарите ще отдръпват животоподдържащо лекуване.

В четвъртък Пийл отхвърли жалбата на бащата на Инди, който желае позволение тя да бъде преместена в педиатричната болница във Ватикана за по-нататъшно лекуване.

Пийл реши, че нищо не се е трансформирало от предходно решение, което позволява отдръпването на животоподдържащо инвазивно лекуване. Съдията сподели, че решението му се основава на констатациите, че Инди не е осъзнавала какво се случва към нея и „ извънредно лимитирано качество на живот “, съчетано с доказателства, че е изпитвала честа болежка вследствие на лекуването.

Въпреки че писмо от болничното заведение във Ватикана дава малко детайлности по отношение на препоръчаното лекуване за Инди, съдията сподели, че е евентуално то да изисква в допълнение инвазивно лекуване и няма доказателства, че пробните лекувания ще подобрят качеството й на живот. Освен това е допустимо прехвърлянето на Инди в Рим да усили нейния „ стрес и страдалчество “, сподели Пийл.

„ Удовлетворен съм, че предлагането за прекачване в Рим няма да бъде в най-хубавия интерес на IG, “, написа Пийл в решението си.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР