Рилският манастир не е получил нито 1 лев от държавната

...
Рилският манастир не е получил нито 1 лев от държавната
Коментари Харесай

Държавата забрави за парите за Рилския манастир, ще го съсипем ли?

Рилският манастир не е получил нито 1 лев от държавната дотация от 600 000 лв. като монумент на ЮНЕСКО. Има решение на Дирекцията по вероизповеданията дотацията да не се стопира, само че след това връзката какво става се губи. Това обявиха пред Нова телевизия от Рилския манастир.
Оттам предизвестиха, че като няма пари, няма и поддръжка и реституция, а най-после ЮНЕСКО може да извади манастирът от листата си.
От Дирекцията по вероизповеданията споделиха, че към този момент Светият синдод разпределя парите за християнската вяра – 26 млн. лв.. Синодът обаче твърди, че не знаел за дотацията за Рилския манастир, а от финансовото министерство споделят, че Дирекцията по вероизповеданията дава отговор за разпределението на парите. Как беше изменен законът – припомнете си ТУК!
Рилският манастир е получил помощ по схемата „ 60 на 40 ”, само че това не стига. За март монасите в манастира нямат заплати. Платено е всичко друго, само че с пари от запаса на светата обител. Затова и ще бъде открита дарителска сметка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР