Рилски спортист записа трудна и важна победа като гост на

...
Рилски спортист записа трудна и важна победа като гост на
Коментари Харесай

Рилски спортист трудно надделя над Черно море Тича във Варна

Рилски състезател записа сложна и значима победа като посетител на Черно море Тича в мач от 11-ия кръг от постоянния сезон на мъжкото състезание, оповестява bgbasket.com.

Самоковци водиха през по-голямата част от мача, само че по този начин и не съумяха да се откъснат напред и завоюваха с 80-73. Така те влязоха в тройката на класирането със 7 победи и 3 загуби досега, а варненци разделят седмото място с Ямбол с 3-7, като това е трето следващо проваляне за тях. В последния за 2017 година кръг на 30-и декември Рилецо посреща Академик Бултекс 99, а Черно море гостува на Балкан.

След няколко смени на водачеството във високо резултатна първа четвърт самоковци поведоха с 30-24. Те останаха напред дълго през втория интервал, само че тъкмо преди почивката домакините поведоха с точка за 42-41. След много оспорвани минути след подновяването на играта Рилецо направи серия от 9-0 и не загуби водачеството до края, макар че Черно море остана рисково покрай последните офанзиви.

По 20 точки за спечелилите нанизаха Йордан Бозов и Мартин Маринов (4 тройки, 5 асистенции). За тима в игра не влезе контузеният Златин Георгиев.

За Черно море Милиян Боцка записа 17 точки и 6 битки, а по 12 означиха Симеон Илиев (7 борби) и Венелин Христов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР