Рилски спортист взе първа победа за сезона, след като се

...
Рилски спортист взе първа победа за сезона, след като се
Коментари Харесай

Рилецо пропусна да разгроми Вихрен

Рилски състезател взе първа победа за сезона, откакто се наложи над тима на Вихрен с минималното 1:0 в среща от втори кръг на Югозападната Трета лига и това бе най-малкото, с което се отърваха гостите от Сандански.

Самоковци започнаха срещата с домашен напън и още във втората минута Ивайло Захариев обстреля вратаря Стефано Кунчев, само че топката мина настрана. В 12-та минута Кольо Чахов бе покрай разкриване на резултата откакто засече центрирана топка от корнер, само че топката мина на сантиметри от десния непряк дирек на Кунчев. Само две минути по-късно Ивайло Захариев изведе Чахов с отлично подаване в наказателното поле и там бранителят Валери Георгиев го фаулира откъм гърба, само че реферът Любомир Павлов остана безгласен.

В 22-та минута “Рилецо” още веднъж бе покрай гола, след пробив на Янков по левия фланг, където надбяга отбраната на санданчани и отпрати страховит прехвърлящ удар, само че Кунчев с тъга мазета под напречната греда.

Вихрен насочи първият по-сериозен удар към вратата на Бонев във 30-та минута, след пробив на Димитър Петков, само че от дребен ъгъл настрана от вратата изпрати топката в навън.

Точно преди самият завършек на първата част Доменик Аврамов открадна една топка в центъра и потегли на бърза контра напред, подаде на Захариев, който на собствен ред пусна топката към Михайлов и го изведе очи в очи с вратаря на Вихрен Стефано Кунчев. Мартин чукна топката по земя, само че Кунчев мазета с крайник и по този начин избави тимът си от попадение преди почивката.

Веднага след почивката, старши треньорът на Рилски състезател Аджов предприе офанзивни дейности и пусна в игра нападателят Костадин Аджов, който размени един от дебютантите за Рилски в срещата – Иван Иванов. В 60-та минута при една от офанзивите на самоковци Ивайло Захариев насочи топовен шут от към 35 метра, само че топката мина на сантиметри над напречната греда.

В 73-та минута Костадин Аджов от тима на Рилски получи страховит пас от Аврамов и направи непростителен пропуск, откакто не съумя да откри рамките на вратата от два метра и изпрати кълбото в навън. Две минути по-късно гостите можеха да поведат в резултата след страховит шут на Атанас Димитров, който пое топката пред пеналта и стреля неотложно. Топката излезе в навън, на сантиметри над напречната греда на самоковския пазач. В следваща офанзива Димитър Петков от Вихрен още веднъж стреля рисково, само че Стилян Бонев избави ужасно и изпрати топката отвън рамките на вратата в ъглов.

В заключителните минути на срещата гостите от Сандански натиснаха и започнаха да изпращат центрирани топки в наказателното поле на самоковци и по двата фланга. Все отново разумното се случи в добавените минути на срещата. След осъществяване на ъглов удар пред вратата на Вихрен, Аджов се извиси над отбраната на санданчани и взриви публиката на стадион “Искър”, откакто означи за 1:0.

След изиграването на втория кръг, самоковци събират актив от 3 точки и заемат 11-та позиция във краткотрайното класиране на Югозападната Трета лига. Пред тимът на Рилски следват тежки гостувания – с Марек на 22 август и с Балкан Ботеград на 25 август.

samokov365.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР