Рилски спортист стана третият тим, класирал се за полуфиналите в

...
Рилски спортист стана третият тим, класирал се за полуфиналите в
Коментари Харесай

Рилски спортист се измъчи в края, но отстрани Академик Пловдив от Куапта на България

Рилски състезател стана третият отбор, класирал се за полуфиналите в шампионата за Купата на България по баскетбол при мъжете. Отборът от Самоков се наложи над Академик Пловдив с 84:78 (24:18, 20:14, 16:26, 24:20) в третия четвъртфинален конфликт в " Арена Бургас ", където се организират срещите от топ 8 на конкуренцията.

Баскетболистите на Рилски състезател имаха предимство в срещата с Академик Пловдив, само че изключително през второто полувреме получиха сериозен отпор. Самоковци започнаха солидно дуела и до почивката трупаха преднина, която доближи 19 точки във втората четвърт.

Тимът на Академик изигра по-силна трета част и стопи 10 точки от пасива си. Пловдивчани изравниха за 58:58 при оставащи две минути от интервала след тройка на Ренел Къмингс, а Джон Флорвиъс означи два наказателни удара, с цел да донесе преднина от 2 точки за Рилски състезател преди последната четвърт.

Последваха оспорвани финални 10 минути, в които Академик се държеше покрай съперника, само че не съумя да стигне до поврат.

Чавдар Костов бе най-резултатен за Рилски състезател със 17 точки, 4 битки и 2 асистенции, а Александър Янев се включи с 14 точки, 5 битки и 2 асистенции.

Ренел Къмингс се отличи с 33 точки, 4 битки и 4 асистенции за Академик Пловдив. Филип Хенри и Джъстин Маккол осъществиха по 13 точки, като първият добави 7 битки на сметката си, а Маккол - внушителните 15.

Съперник на Рилски състезател в спор за присъединяване на финала ще бъде спечелилият от мача сред Черноморец и ЦСКА, който следва от 20:30 часа довечера. В другия полуфинал в събота ще се срещнат Балкан и Спартак Плевен. Мачовете ще се играят от 16:00 и 19:00 часа, а финалът в неделя ще се организира от 18:00 часа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР