Рилски спортист спечели за четвърти пореден път в Балканската лига

...
Рилски спортист спечели за четвърти пореден път в Балканската лига
Коментари Харесай

Рилски спортист с четвърта поредна победа в Балканската лига

Рилски състезател завоюва за четвърти следващ път в Балканската лига по баскетбол за мъже, откакто победи с 99:78 (34:17, 14:15, 22:25, 29:21) Семеен кодекс Тирана. Това изкачи тима от Самоков на второ място в генералното класиране при точка пасив против македонския Блокотехна, който има мач повече и почива в този кръг.

Семеен кодекс Тирана вкара първия панер в мача, само че Рилски състезател направи серия от осем точки и постави завършек на първата четвъртина с задатък от 17 при 34:17. Ключов миг беше тройката на Златин Георгиев за 12:6, последвана от нова точна пукотевица от далечно разстояние на Шелдън Джетър.

Тирана завоюва идващите две елементи със общ брой от четири точки, само че Рилски състезател не разреши разликата да падне под 10 пункта и в последна сметка стигна с лекост до успеха, която остави българите с съвършен баланс при 4-0. Евън Равенел записа дабъл-дабъл при 17 точки и 10 битки, а с други 17 се регистрира Мартин Маринов. Дерек Райт добави 14 точки и приключи срещата със 100-процентова успеваемост при стрелбата - 4/4 под коша и 2/2 от далечно разстояние.

За тима на Семеен кодекс Тирана, който приключи с едвам 46 % успеваемост в стрелбата и завоюва 13 битки по-малко от Рилски състезател, с 26 точки приключи Герти Шима, който не пропусна и секунда от мача. Джалил Абдул-Басит добави още 19 точки за албанския тим, който е трети в класирането при точка закъснение против Рилски състезател и мач повече.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР