Рилски спортист ще се надява да продължи добрата си серия

...
Рилски спортист ще се надява да продължи добрата си серия
Коментари Харесай

Време е за дерби: Балкан - Рилски спортист

Рилски състезател ще се надява да продължи положителната си серия от четири поредни триумфа, само че пред тима на Людмил Хаджисотиров се изправя настоящият първенец на България Балкан (Ботевград). Двата отбора ще премерят сили в " Арена Ботевград ", като срещата е от шестия кръг на НБЛ и ще се предава онлайн по Max Sport 2 от 19:00 часа.

Ботевградчани са в търсене на първи домашен триумф от началото на новия сезон. " Зелените " не съумяха да се оправят с Черноморец и Берое на собствен терен, само че пък неотдавна повдигнаха самочувствието си с добра победа над Черно море Тича със 72:86 във Варна. Във краткотрайното класиране Балкан се намира на петата позиция с актив от 2 триумфа и 2 провали.

Рилски състезател стартира акцията с проваляне от към момента непобедения отбор на Левски Лукойл, само че по-късно доста повдигна равнището си и записа четири следващи победи - над Академик (Пд), Ямбол, Черноморец и Спартак (Плевен). Самоковци държат втората позиция в подреждането с баланс от 4 победи и 1 загуба.

Тауан Ейджи е водещият изпълнител на Балкан досега. Тежкото крило записва " дабъл-дабъл " сезон със приблизително по 19.5 точки и 10.8 битки при 71% пукотевица от игра и 25.8 коефициент на потребно деяние.

Павлин Иванов пък е водачът на Рилски състезател след първите четири мача от акцията. Крилото бележи по 18.3 точки приблизително на дуел, допълвайки и с по 3.5 битки и 3.8 асистенции при чудесни проценти от 77% за две точки и 53% за три.

Снимка: FIBA
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР