Рилски спортист се класира за Топ 16 на ФИБА Къп,

...
Рилски спортист се класира за Топ 16 на ФИБА Къп,
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров: Бяха ни отписали, затова сега успехът е по-сладък

Рилски състезател се класира за Топ 16 на ФИБА Къп, като напълно скоро ще научи противниците си за идващия стадий на шампионата. На конференция през днешния ден треньорът на Рилецо Людмил Хаджисотиров – Удо описа за мачовете, страстите и достижението:

„ Като старши-треньор съм виновен за спортно-техническата част и продукта, който тимът показва на терена. От тази позиция съм удовлетворен, освен от това, че успяхме да се класираме в Топ 16, което за нашия клуб е историческо достижение, само че и по тази причина, че в трите мача показахме добър баскетбол. Реално можехме да спечелим два мача. И в трите дуела играхме добър екипен баскетбол и се борихме оптимално. В последна сметка това е всичко, което един треньор може да изисква от тима си – да се бори оптимално, да играе отборно и в случай че има класата и шанса, естествено ще завоюва. Ако не, ще загуби, само че би трябвало да е с високо вдигната глава. Смятам, че е доста добър опит за тима контактът с такива висококласни противници. Тепърва ни предстоят сложните мачове. В момента се намираме в позиция, в която не сме били. Тя естествено е положителна. Февруари месец сме първи във краткотрайното класиране на НБЛ и сме в Топ 16 на ФИБА Къп. Но апетитът идва с яденето. Знаем, че по-важните и по-трудни мачове са тези пред нас. Надявам се всички да бъдат здрави, с цел да можем да се подготвим по най-хубавия метод.

На фона на обстановката в България и със спорта и с пандемията, това е един доста ярък лъч – два български тима по едно и също време да се класират за идната фаза на ФИБА КЪП и Топ 16. Това е нещо, което не се е случвало досега. Смятам, че и двата тима ненапълно авансово бяха отписани, тъй като бяха в мощни групи с качествени съперници. Точно поради това триумфът е доста по-сладък и по-голям.

Интресното на формата на шампионата тази година е, че доста от нещата се вземат решение в един дуел. Смятам, че оптимално квалифициран тим в един мач може да направи извънредно положително показване, в случай че има шанс. Мисля, че прекосяването в тази фаза досега е добър резултат и триумф. Надявам се да имаме шанс в жребия,

Има още какво да подобряваме в тима и би трябвало да подобрим. Мисля, че селекцията ни е доста добре направена за българското състезание. Добре балансиране сме. За първи път тимът ни е толкоз млад, само че с това идва доста сила, която е нужна и е нещо доста положително. Естествено, аз като треньор виждам доста неща, в които можем да се подобрим и го изисквам всеки ден от играчите. За мен е добре и е нещо положително, че не сме сменяли играчи от началото на сезона. Има добър колектив, добра химия в тима. Работата върви по-добър метод. Постоянно дублирам на играчите, че би трябвало да бъдат гладни и макар, че към този момент сме постигнали хубави неща има още доста неща, които желаеме да създадем като тим. Първенството в България е доста забавно тази година. При първите няколко тима всеки може д апобеди другия според от деня. Жалко, че няма аудитория тъкмо в този миг, тъй като това е доста атрактивно за почитателите и за феновете, само че въпреки това като качество считам, че това подвига шампионата, несъмнено. „
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР