Рилски спортист премина в следващата фаза на ФИБА Къп. Отборът

...
Рилски спортист премина в следващата фаза на ФИБА Къп. Отборът
Коментари Харесай

Треньорът на Рилски: Извоювахме си класирането с пот и кръв

Рилски състезател мина в идната фаза на ФИБА Къп. Отборът от Самоков изтръгна победа над Киев Баскет със 74:69 и се класира за Топ 16 на втория по мощ шампионат на ФИБА като един от четирите най-хубави трети тима. Старши треньорът на отбора Людмил Хаджисотиров пък показа мнението си за дуела против украинците.

„ Когато загубихме първия мач от Капфенберг с панер в последната секунда, споделих на момчетата, че ще би трябвало да се класираме по сложния метод и че ще би трябвало да го извоюваме с пот и кръв. С темперамент успяхме да го създадем. Много съм горделив с тях, тъй като се бориха до края. През второто полувреме излязохме като тотално друг тим. В първите две елементи от пренавиването и многото предпочитание правехме тъкмо противоположното на това, което имахме като проект за мача. Вместо да пазим топката и да не вършим неточности им я подарявахме. Заради това бяхме с 28 точки.

През второто полувреме имахме единствено 3 механически неточности, играхме с пъклен високо равнище на експанзия и централизация и най към този момент като тим. Всеки, който влезеше, беше на най-много за това, което може, и се раздаде. Заедно, като едно цяло, тази година вършим нещо, което се случва за първи път в историята на Рилски състезател. Аз го очаквам от дълго време – да преминем в идната фаза на евротурнир. Много съм благополучен, благодаря на момчетата, на щаба, на целия тим, на всички.

Имахме страховит конфликт с различен вид баскетбол и доста високо треньорско равнище. Треньорът на Киев Баскет беше треньор на националния тим на Латвия, в този момент е на Украйна и ги класира за Европейско състезание. Имат щабове на високо равнище. Това е скъп опит, който за жалост на този стадий в България няма по какъв начин и против кого да го придобием ", сподели Удо в ефира на Българска национална телевизия 3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР