Рилски спортист подписа с 210-сантиметров американски център. Той заменя друг

...
Рилски спортист подписа с 210-сантиметров американски център. Той заменя друг
Коментари Харесай

Рилски спортист привлече 210-сантиметров център

Рилски състезател подписа с 210-сантиметров американски център. Той заменя различен негов сънародник- центърът Шакил Гудуин. Новото име в състава на самоковци е Трей Портър, оповестиха от баскетболния клуб.

Американецът е роден на 24 юни 1996 година, висок е 210 см и тежи 105 кг. Портър приключва университета в Невада през 2019 година, където негов ментор е някогашният треньор на Голдън Стейт Уориърс Ерик Мюселман, а по-късно стартира да гради кариера като експерт.

Първият тим, който дава късмет на американеца за изява е състезаващият се в турската втора лига тим на Дюшче. В него 208- сантиметровият баскетболист изиграва 13 срещи, в които записва приблизително по 14,7 точки, 10,8 битки и 1,9 чадъра приблизително на мач. Тези числа са задоволително показателни и Портър е трансфериран в различен турски отбор- Коняспор. Добрите изяви на американеца не престават и за 9 мача записва статистика от по 12,1 точки, 10 битки и 1,1 блокирани стрелби.

Кризата с ковид обаче поставя завършек на турското му премеждие, а сезонът за центъра продължава в Унгария. Там Портър взима присъединяване в едвам два мача за тима на Атомерому, след което се прибира в щатите поради задълбочаващата се пандемия от Ковид- 19.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР