Рилски спортист не спира да ниже победи в Националната Баскетболна

...
Рилски спортист не спира да ниже победи в Националната Баскетболна
Коментари Харесай

Рилски спортист закова 11-а поредна победа със свръхзвуково темпо

Рилски състезател не стопира да ниже победи в Националната Баскетболна Лига. Отборът на старши треньора Людмил Хаджисотиров записа 11-ия си следващ триумф от началото на сезона, като този път в жертва на самоковци се трансформира Черноморец (Бургас). " Рилецо " надделя " акулите " на Васил Евтимов с крайното в " Арена Самоков " в първия дуел от програмата на 13-ия кръг на НБЛ.

Така Рилски състезател ще продължи еднолично да заема върха и след приключването на кръга. Тимът е с баланс от 11 победи и единствено 1 загуба, а незабавно след него се подрежда Левски Лукойл, който е с 9-2, само че и мач по-малко. Черноморец към този момент остава на шестата позиция в подреждането с актив от 4 триумфа и 7 провали.

Първата четвърт мина под диктовката на плеймейкъра на домакините Брандън Браун. Американският гард бе виновен за 27 от общо 34-те точки на Рилски в откриващата четвърт, записвайки 15 точки и 6 асистенции още след първите 10 минути игра. Три следващи тройки на " Рилецо " при започване на втория интервал подвигнаха разликата в двуцифрените размери, а полувремето завърши при 59:45 за самоковци. През вторите 20 минути домакините резервираха актива си и победиха за 11-и следващ път в шампионата.

Брандън Браун приключи с " дабъл-дабъл " от 26 точки и 10 асистенции за спечелилите. Алекс Симеонов и Мирослав Васов прибавиха по 13 точки, Тихомир Желев се разписа с 11, а Николас Карвачо и Тери Портър означиха по 10 пункта.

За Черноморец мощен мач направи крилото Марвин Смит, който завърши с 21 точки, 6 битки и 4 отнети топки. Дианте Болдуин наниза 15 пункта и направи 8 асистенции, а капитанът Константин Коев и Уендъл Люис допълниха с по 14 точки.

На 19 януари Рилски състезател гостува на Спартак (Плевен), а Черноморец приема Левски Лукойл ден по-рано.
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР