Рилски спортист бе на път да запише трета поредна победа

...
Рилски спортист бе на път да запише трета поредна победа
Коментари Харесай

Три греди и малшансът спряха Рилски Спортист за победа в Ботевград

Рилски състезател бе на път да запише трета поредна победа в шампионата и втора като посетител, само че шансът не бе на страната на самоковци против домакините от Балкан (Ботевград). Двата тима извъртяха нулево тъждество на градския стадион в Ботевград, в среща от 4-ти кръг на Югозападната Трета лига.

Гостите започнаха срещата със самочувствие и още в началните минути постановиха напън върху противника. В четвъртата минута Кольо Чахов открадна една топка в центъра, напредна и пред границата на наказателното насочи мощен удар към вратата на Емил Петров, само че топката се отби в десния непряк дирек. Осем минути по-късно Ивайло Захариев – Пиф можеше да изненада неприятно стражът на Балкан, след точно осъществяване на директен свободен удар от дясно. Топката прескочи всички играчи и тупна подло пред Петров, който се затрудни и улови топката на самата гол линия.

В 25-та минута самоковци треснаха напречната греда на вратата на Петров, който не помръдна при удара с глава. Пет минути по-късно старшията Аджов направи насилствена промяна, като извади един от най-креативните си играчи, заради травма – Ивайло Захариев – Пиф. На негово място пък първи минути с екипа на Рилски записа Алек Манолов.
Илиян Чалгънов, samokov365.com
Първата по-сериозна заплаха, която сътвориха домакините от Балкан пристигна в 35-та минута. Ботевградчани засякоха една топка в полето на Рилски, напреднаха на контра и насочиха удар пред пеналта, който затрудни стражът Бонев, а при отбитата от него топка футболист на Балкан я изпрати в навън, пред опразнената врата на Рилецо. До края на полувремето домакините изпробваха рефлекса на Стилян Бонев още два пъти от разнообразни дистанции, само че той се оправи чудесно.

През втората част домакините от Балкан като че ли излязоха по-уверени в себе си и започнаха да поглеждат по -смело към самоковската врата, като притежанието на топката се изравни. Балкан атакуваше, а самоковци се поприбраха по обратно и се отбраняваха невъзмутимо, с подготвеност за бързи контра офанзиви. Въпреки натиска, домакините не съумяха да насочат нито един по-сериозен удар във вратата на Бонев, с изключение на един удар от фаул, който мина в ляво.

В 75-та минута самоковци още веднъж бяха покрай гол, след чудесно извършена контра, при която Кольо Чахов се озова самичък против Емил Петров, само че стражът прозорливо съкрати ъгъла и при удара топката се отби в тялото му и излезе в ъглов удар. При последвалият втори ъглов удар пък Александър Иванов можеше да открие, след удар с глава. Кълбото тупна пред Петров и трансферира вратата на сантиметри над напречната греда.

В 95-тата последна минута на срещата, реферът Буров даде подозрителен директен свободен удар в интерес на домакините, на границата на наказателното поле. При осъществяването обаче топката срещна стената и по този начин двата отбора си поделиха по една точка.

Интересен факт е, че благодетелят на самоковци Христо Крушарски изгледа първото полувреме на мача от ложата, в компанията на ръководителя на упр. съвет на клуба Димитър Джоргов.

Точката подреди Рилски на 6-то място, с актив от 7 точки и се изравни с тимовете на Миньор и Сливнишки воин. Следващият дуел за самоковци е доста значим и той е с водача във краткотрайното класиране – тимът на Пирин (Разлог). Срещата ще се изиграе на 1 септември, от 17 часа, на стадион “Искър”.
Югозападна Трета лига 4 кръг, събота 25 август  Балкан (Ботевград) 0:0краен резулат  Рилски спортист
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР