Рила. Алпинисти обрушват ската при км 27 на път III-107

...
Рила. Алпинисти обрушват ската при км 27 на път III-107
Коментари Харесай

АПИ: Алпинисти обрушват скат при км 27 на път III-107 Рила – Рилски манастир, предстои поставяне на укрепителна стоманена мрежа

Рила. Алпинисти обрушват ската при км 27 на път III-107 Рила – Рилски манастир. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Премахват се нестабилните блокове от скалния откос на трите срутища, редом се отстраняват и дървета. Те се отстраняват от притежателя на гората - Рилската света обител. Веднага след привършване на обрушването ще стартира слагане на укрепителна стоманена мрежа.
За почистване на пътното платно от падналите скални парчета и дървета автомобилният трафик се стопира за избрани шпации, с цел да се обезпечи безвредното осъществяване на работите. Участъкът е сигнализиран с нужните пътни знаци, а скоростта е лимитирана до 40 км/ч. Движението на коли се управлява от сигналисти и бранш „ Пътна полиция “.
Укрепителните действия няма да се правят в петък и в почивните дни - събота и неделя, когато Рилският манастир се посещава от повече туристи, поклонници и трафикът е по-интензивен. За да не се затруднява придвижването на 28 август – Голяма Богородица по остарял жанр, също няма да се подхващат ремонтни работи.
Първоначалното подсилване се чака да завърши за период от два месеца. Екип от геодезисти работи върху набелязването на ограничения за дълготрайното решение на въпроса в този сектор. За укрепването на ската Агенция „ Пътна инфраструктура “ приготвя документи за пускане на социална поръчка за разработване на механически план и осъществяване на укрепителни и предпазни работи в сектора. Целта е проучвателно-проектанските работи да изяснят инженерно-геоложките условия в региона на срутищните процеси, аргументите за тяхното пораждане и да бъдат препоръчани съответни мероприятия за трайното подсилване, възобновяване и недопускане в бъдеще на сриване на скални маси върху пътното платно.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР