Рик Остерло и Шер Уанг се поздравяват след сключването на

...
Рик Остерло и Шер Уанг се поздравяват след сключването на
Коментари Харесай

Гугъл подписа с HTC смартфон сделка за 1.1 млрд. долара


Рик Остерло и Шер Уанг се поздравяват след сключването на договорката

Собственикът на Google (Google) – американската компания " Алфабет ", подписа договорка з 1.1 милиарда $ с тайванската HTC, с която ще разшири своя смарт телефон бизнес, оповестиха участниците в съглашението.

Google няма да получи дял в НТС, само че някои чиновници на тайванската компания, взели участие в създаването на смарт телефона " Пиксел " (Pixel) взаимно с Google, минават на работа в колоса от Силициевата котловина.

НТС бе главен състезател на пазара на смарт телефони, само че сега не може да насмогне на конкуренцията на " Епъл " (Apple) и " Самсунг " (Samsung), а Google се е прицелил съществено в разширение на своето наличие там и в този момент против 1.1 милиарда $ в брой ще получи разработчиците и неексклузивен лиценз за интелектуалната благосъстоятелност на HTC.

Това съглашение удостоверява датиращите от над десетилетие стратегически връзки на HTC и Гугъл в създаването на първокласни смарт телефони, показва се в известието на фирмите.

Сделката поддържа бранд тактиката за смарт телефоните HTC като обезпечава по-добре структурирано портфолио, по-добра оперативна успеваемост и по-голяма финансова еластичност. HTC ще продължи да разполага с най-хубавите инженери, които сега работят върху идващия флагман след сполучливото показване на HTC U11 тази година. HTC ще продължи да развива екосистемата на виртуалната действителност и да уголемява VIVE бизнеса. Същевременно компанията ще влага в последващо потомство технологии, в това число в интернет на нещата (Internet of Things), добавена действителност и изкуствен интелект.

Google пък затвърждава позициите в региона на създаването на смарт телефони и в хардуерния бизнес. Споразумението е и значима инвестиция на Гугъл в Тайван като основен център на нововъведения и технологии, показва се в известието.

" Като пионер на пазара за смарт телефони ние се гордеем с нововъведенията, които сме основали през годините. Нашата ненадмината система за основаване на телефони, интелектуална благосъстоятелност, експерти от международно равнище и опциите за систематична интеграция поддържат Google да затвърди позицията си на пазара на Андроид устройства “, разгласи Шер Уанг, ръководител и основен изпълнителен шеф на HTC.

" Това съглашение е брилянтен идващ стадий на нашето дългогодишно партньорство, което ще разреши на Google да укрепи своя хардуерен бизнес като в това време обезпечава развиването на нововъведенията в бизнеса ни с HTC смарт телефони и VIVE устройства за виртуална действителност. Вярваме, че HTC е добре позиционирана компания, която ще резервира своите открити обичаи в нововъведенията и ще осъществя своя капацитет в основаването на ново потомство взаимносвързани артикули и услуги “, добави тя, представена в корпоративната информация.

" HTC е дълготраен наш сътрудник, основал едни от най-красивите първокласни устройства на пазара “, споделя на собствен ред Рик Остерло, старши вицепрезидент за хардуер звеното в Google. " Вълнуваме се и нямаме самообладание да посрещнем членовете от екипа на HTC, които ще се причислят към Google, с цел да подкрепят развиването на нововъведенията както и създаването на нови потребителски устройства “, добави той

Очаква се договорката да бъде завършена до началото на 2018 година, защото предстои на утвърждение от регулациони органи, а и е належащо да се изпълнят някои предварителни условия за сключването й.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР