Рик Брайт, бивш високопоставен служител в здравеопазването на САЩ заяви

...
Рик Брайт, бивш високопоставен служител в здравеопазването на САЩ заяви
Коментари Харесай

Изгонен от Тръмп експерт говори - за неадекватността в управлението на кризата с коронавируса

Рик Брайт, някогашен почитан чиновник в опазването на здравето на Съединени американски щати съобщи пред Конгреса, че доста животи са били " изгубени поради бездействието на държавното управление " в ранните стадии на коронавирусната зараза, съобщи БГНЕС.

‘Without better planning, 2020 could be the darkest winter in modern history’ — Dr. Rick Bright urged our leaders to be honest and act on science after Trump ignored him pic.twitter.com/GBroXAmQPA
— NowThis (@nowthisnews) May 15, 2020
Той управлява американската държавна организация, която се пробва да създаде ваксина против ковид, само че предишния месец беше отхвърлен от длъжността си.
По-рано Брайт съобщи, че е отхвърлен от поста си поради изразена угриженост във връзка с методите на лекуване, оповестени от президента Тръмп. Американският президент го уволнил като " неудовлетворен " чиновник.
Брайт сподели пред Конгреса, че първи е обърнал внимание върху дефицита на здравно съоръжение през януари, само че " не получил отговор ".
" Ако в този момент не успеем да подобрим нашия отговор, основавайки се на науката, аз се притеснявам, че пандемията ще се утежни и ще се удължи ", сподели той.
Брайт сподели на комисията по опазване на здравето, че през януари той получил имейл, който " в никакъв случай няма да не помни " - от снабдител на медицински маски, който предизвестил за сериозен дефицит. Именно поради това той е безапелационен, че споделил на виновните по веригата в администрацията, че не може да повярва, че те стоят с безучастни лица и не вършат нищо. Затова и в този момент той още веднъж настоя, че е належащо да има национална тактика за тестване, с цел да може вирусът да бъде открит и да се наложи точната карантина. Брайт счита и, че би трябвало да има повече медицински консумативи за лечебните заведения.

Dr. Rick Bright says in a Feb. 7 meeting with HHS leadership, officials said they “didn’t yet see a critical shortage ” of masks:

“My response was, ‘I cannot believe you can sit and say that with a straight face’... Lives were in danger, and I believe lives were lost. ” pic.twitter.com/1IVbWJ23qr
— MSNBC (@MSNBC) May 14, 2020
" Говорих тогава и през днешния ден свидетелствувам, че науката - а не политиката, би трябвало да са водещи по пътя за битка с този гибелен вирус ", добави той.

Ousted vaccine expert Dr. Rick Bright sounded the alarm today on the Trump admin’s insufficient coronavirus response.

Here’s the 2-minute recap of his 4-hour testimony: pic.twitter.com/smc50FWkHm
— The Recount (@therecount) May 15, 2020
Още: " Още няма ваксина против ковид, само че Тръмп подреди на армията да е подготвена да имунизира всеобщо "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР