Рига. Горски експерти от Каталония, Финландия, Италия, Словения, Румъния, Латвия,

...
Рига. Горски експерти от Каталония, Финландия, Италия, Словения, Румъния, Латвия,
Коментари Харесай

Добри практики за производство на биомаса със земеделска и горска суровина, обсъдиха експерти от Каталония, Финландия, Италия, Словения, Румъния, Латвия, Ирландия и България

Рига. Горски специалисти от Каталония, Финландия, Италия, Словения, Румъния, Латвия, Ирландия и България споделиха своя опит и положителни практики, свързани с усвояването на горски и аграрни отпадъчни артикули за произвеждане на биомаса на работна среща в Латвия. Това оповестиха от пресцентъра на Изпълнителната организация по горите. Форумът се организира в границите на план „ Регионални политики за устойчива биоенергия – BIO4ECO “ по стратегия INTERREG EUROPE на Европейски Съюз.
„ Най-голямо предизвикателство за България е да се реализира дейно потребление на дървесната биомаса за енергийни цели. В сегашния миг огромна част от суровината се употребява в нискоефективни печки с обособяване на огромни количества въглероден диоксид. В България напъните би трябвало да се концентрират в дребните обитаеми места, които разполагат с задоволително суровина и където актуалните съоръжения ще покачат енергийната успеваемост и ще понижат отделяните твърди частици “, акцентира доктор инж. Деница Пандева, шеф на дирекция „ Проекти и интернационалните действия “ в Изпълнителна организация по горите в презентация на горския бранш на България.
Експерти от Държавния горски институт на Латвия показаха пробни площи от смърч, в които за торене се употребяват разнообразни концентрации от дървесна пепел, създадена посредством специфична технология от остатъчна дървесина.
Участниците в събитието посетиха един от най-големите национални паркове в Латвия, както и лаборатория за пробни проучвания към Държавния горски институт на страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР