Ридли Скот днес навършва 80 години. Един от най-изтъкнатите холивудски

...
Ридли Скот днес навършва 80 години. Един от най-изтъкнатите холивудски
Коментари Харесай

Десет гениални филма на Ридли Скот

Ридли Скот през днешния ден навършва 80 години. Един от най-изтъкнатите холивудски режисьори е роден в Саут Шийлдс, Англия през 1937 година

Какъв по-добър мотив от годишнината му, с цел да си напомним 10 незабравими кино лентата на един от най-талантливите и продуктивни режисьори на нашето време.

 Със брачната половинка си Джанина Фачо

Със брачната половинка си Джанина Фачо

" Гладиатор "
Много от филмите на Ридли Скот са били номинирани за Оскар за най-хубав филм, само че този го печели. " Гладиатор " споделя безконечни истории, а Ръсел Кроу прави ролята на живота си.

" Пришелецът "
Това е филмът, който утвърждава името на Ридли Скот като едно от най-големите в Холивуд. Първата серия на " Пришълецът " излиза през 1979 година и има необикновено влияние върху публиката. Приходите от боксофиса са отлични, а отзивите на рецензията също, което е рядко срещана композиция.

" Телма и Луиз "
Сюзан Сарандън и Джина Дейвис описват непреходната история за женското другарство, за връзките сред мъжете и дамите и за желанието за бягство. Лентата от 1991 година има Оскар за сюжет и доста други награди. Да, това е и първият филм, в който Брад Пит се появява на огромен екран.

" Блейд Рънър "
Първата версия на фантастиката с Харисън Форд е от 1982 година Както в този момент се случва и с новата версия на Дани Вилньов, филмът не реализира огромен комерсиален триумф, само че рецензията го обожава, а лентата остава като един от образците за нововъведение в жанра.

" Прометей "
Това несъмнено не е най-успешният филм на режисьора, само че концепциите в него са доста по-големи от 120-те минути екранен роман. Майкъл Фасбендър изгрява точно тук, тъй че благодарим на Ридли Скот и за този план.

" Блек Хоук "
Един от най-силните военни екшъни, които разкриват скандалните пробойни в системата на американската войска. Актьорският състав е необикновен - Джош Хартнет, Юън Макгрегър, Ерик Бана и Томас Харди и други

 Мат Деймън е звездата в

Мат Деймън е звездата в "Марсианецът "

" Мрежа от неистини "
Типичен шпионски трилър, който те държи напрегнат от самото начало. Леонардо ди Каприо и Ръсел Кроу са необикновено добра композиция.

" Марсианецът "
Това е последният филм на Ридли Скот от 2015 година След " Гладиатор " той е най-номинираната му лента. Действието още веднъж напуща нашата планета - тематика, която несъмнено е преобладаваща в творчеството на режисьора.

" Добра година "
Започнахме с Ръсел Кроу, за какво да не приключим с него? Все отново това е обичаният артист на сър Ридли Скот, който през днешния ден чества своята 80-годишнина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР