риджит Бардо е френска танцьорка, модел и актриса, която се

...
риджит Бардо е френска танцьорка, модел и актриса, която се
Коментари Харесай

Секссимволът на Европа навърши 86

риджит Бардо е френска танцьорка, модел и актриса, която се трансформира в икона и сексимвол през 50-те и 60-те години на предишния век, а след края на филмовата си кариера отдава живота си на правата на животните.

Бриджит Ан-Мари Бардо се ражда на 28 септември 1934 година в Париж, Франция в фамилията на Луи Бардо и Ан-Мари. Бардо израства в романо-католически дом от високата междинна класа. Като дребна учи балет в Националната консерватория за музика и танци в Париж.

Когато Бриджит е на 15 години, тя изгрява на корицата на списание "ELLE ", с помощта на което я вижда младият кино режисьор Роже Вадим.

Впечатленият Вадим взема решение да покаже списанието на режисьора и сценарист Марк Алегре, който дава опцията на Бардо да се яви на кастинг за негов филм. Тя получава ролята, само че филмът не вижда бял свят. Въпреки това младата Бардо взема решение да стане актриса.

Екранният дебют на Бриджит идва с кино лентата „ Луди за любовта “ през 1952 година, когато тя е 18-годишна, а същата година се омъжва за Роже Вадим. В интервала 1952 - 1956 година Бардо взе участие в седемнайсет кино лентата.

Актрисата получава огромно медийно внимание с появяването си на филмовия фестивал в Кан през 1953 година Филмите, в които взе участие Бардо първоначално и средата на 50-те години, са основно сантиментални драми, като пред камерата тя постоянно се появява гола или полугола.

Бриджит играе огромни функции в 3 англоезични кино лентата: английската комедия „ Лекар на морето “, „ Елена от Троя “ и в „ Законът на любовта “. Филмът, който дава интернационална популярност на Бардо е режисьорският дебют на брачна половинка и - „ И Бог сътвори дамата “, в който Бриджит играе ролята на млада полово освободена жена в Сен Тропе.

Младата актриса става известна със своята жизнерадостност и естествена страст, както на екрана, по този начин и в действителността и се трансформира в най-хубавата актриса на Европа.

Бардо и Вадим се развеждат през 1957 година, само че резервират професионалните си връзки и вършат още един филм дружно през идната година. Следват още планове, в които Бардо взема присъединяване, „ Жената и куклата “ и „ Ела да танцуваш с мен “.

Постоянното гонене на Бриджит от папараци и кореспонденти, както и статуса и на интернационална звезда не се отразяват добре на Бардо и я тласкат към дълбока меланхолия. Актрисата прави опит за самоубийство на 26-тия си рожден ден, до момента в който снима кино лентата „ Истината “ през 1960-та година.

В края на 50-те години Бардо се омъжва за повторно. Жак Шарие е вторият и брачен партньор и татко на единственото и дете, което Бриджит не желала да ражда. Актрисата по този начин и не основава близка връзка със сина си Никола и Шарие получава попечителството върху детето. Двамата се развеждат през 1962 година.

През 1966 година Бриджит се дами за трети път - за Гюнтер Закс, немски милионер и плейбой, а бракът им продължава единствено 3 години. През 60-те Бардо започва кариерата си на певица, издавайки албуми като също записва шлагери с известния френски артист Серж Гейнсбур. Между 1962 и 1982 година Бардо записва към 70 песни и прави още няколко сполучливи кино лентата.

Бриджит поставя завършек на кариерата си в киното през 1973 година, „ с цел да се отдръпна елегантно на време “ и отива да живее в къщата си в Сен Тропе. През 1974 година Бардо се снима за „ Плейбой “, чийто брой е отдаден на юбилея 40-тия ѝ празник.

Бардо се отдава на любовта си към животните и основава Фондацията за отбрана на страдащите животни в средата на 70-те години. През 80-те основава още една фондация - Фондация „ Бриджит Бардо “ за благосъстоянието и отбрана на животните.

Благодарение на самодейностите на Бардо Съветът на Европа не разрешава вноса на тюленска кожа, а Френското посолство не разрешава вноса на артикули от слонова кост.

След третия си брак Бриджит Бардо има многочислени връзки, до момента в който през 1992 година не се омъжва за четвърти път за Бернар Д'Ормал. Това се оказва най-сполучливият брак на актрисата, който продължава до през днешния ден.

Въпреки че се отдръпва от шоубизнеса преди доста години, Бриджит Бардо остава международна кино и фешън икона и знак на Франция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР