Ричард Хортън, главен редактор на медицинското списание Lancet, определи като

...
Ричард Хортън, главен редактор на медицинското списание Lancet, определи като
Коментари Харесай

Реакцията на Covid-19 във Великобритания е национален скандал

Ричард Хортън, основен редактор на здравното списание Lancet, дефинира като " неуспех " реакцията на английското държавно управление по отношение на коронавирусната пандемия.

В събота той написа, че тактиката на кабинета въздържане – закъснение -смекчаване – проучване не е сработила. " Тя се провалил, частично тъй като министрите не последваха съвета на Световната здрава организация да се " тества, тества, тества " всеки недоверчив случай. Те не изолираха и не карантинираха. Те не наблюдаваха контактите. Тези базисни правила на публичното здраве и надзор над инфекциозните заболявания бяха пренебрегнати заради аргументи, които остават неразбираеми ", се споделя в публикацията му.

" Обединеното кралство в този момент има нов проект: Потискане-Предпазване-Лекуване-Облекчаване. Но този проект, признат прекомерно късно в хода на епидемията, остави Националната здравна система изцяло неподготвена за притока на тежко и сериозно заболели пациенти, който скоро ще пристигна ", продължава Хортън.

Той е помолил здравните служащи да споделят с него усещанията си и те са стресиращи. " В момента е ужасяващо за личния състав. Все още няма достъп до средства за персонална отбрана или проби ", гласи първото представено мнение. По-нататък здравни служащи споделят, че към момента няма съществени насоки за деяние и царува хаос; че лечебните заведения в Лондон са претъпкани, че те се усещат безпомощни, че е " тотална кланица " и чувството е, че " интензивно вредят на пациентите ".

Ричард Хортън напомня, че Джени Харис, заместител на английския основен хигиеничен доктор, е декларирала на 20 март, че страната има " изцяло съответно доставяне " с персонални защитни средства, както и че проблемите с доставките са " напълно решени ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР