Ричард Браунинг, основател на Gravity Industries, публикува видеоклип в мрежата

...
Ричард Браунинг, основател на Gravity Industries, публикува видеоклип в мрежата
Коментари Харесай

Gravity е тествала ракетна раница с оръжие

Ричард Браунинг, създател на Gravity Industries, разгласява видеоклип в мрежата TikTok с фрагменти от тестването на реактивна раница с огнестрелно оръжие на рамото. Оръжието се изстрелва въз основа на сигнал от датчици за ориентиране, ситуирани в шлема на водача, евентуално самия Браунинг. Той се издига на няколко метра от земята и създава няколко изстрела във водата, без да губи равновесие. Цевта на оръжието се завърта, с цел да следва главата му със напълно леко забавяне.

От самото начало Gravity Industries се нарежда като снабдител на оръжейни системи за английската войска. През 2019 година реактивните раници бяха тествани от моряци от Военноморски сили в наличието на тогавашния министър на защитата Гавин Уилямсън. Един подобен костюм с мотори зад тила е кадърен да издигне човек на 3 км във въздуха. Политикът беше въодушевен от нововъведението и допусна, че тя може да се употребява за десант на противников кораби. През 2021 година този сюжет бе разигран по време на обучение: морски пехотинец прелетя от лодка до палубата на транспортен съд, съпроводен от плача на турбините.

Сега костюмът е екипиран с приспособление за монтиране на автоматизиран купол-картечница върху рамото на десантника. Тъй като по този начин или другояче няма да е допустимо да се приближи прикрито до врага, най-малко ще може да съпровожда десанта с непредвидена пукотевица.
За да се избегне конфликт с главата на десантника, куполът се движи единствено в една, отвесна низина, а водачът дава отговор за завъртането настрана. Лазерна показалка му оказва помощ да се прицели. Предпазителят изключва оръжието и насочва цевта нагоре, а стрелбата се реализира при натискане на специфичния спусък, оповестява New Atlas.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР