[Риболовен клуб Балканка] Колко институции са необходими, за да разберат

...
[Риболовен клуб Балканка] Колко институции са необходими, за да разберат
Коментари Харесай

Чий е този багер

[Риболовен клуб Балканка] Колко институции са нужни, с цел да схванат чии машини копаят 12-ата най-дълга река у нас Вит без разрешение, нелегално, и по този начин основават риск от наводнения? Оказва се, че и пет не стигат - това стана ясно тази седмица, откакто рибарски клуб " Балканка " алармира, че строителни машини нелегално влизат в коритото на реката и нелегално изгребват баластра - пясък и трошляк, който се употребява в градежа на автомагистрала " Хемус ". Няколко ведомства в границите на три дни съчиняваха взаимно изключващи се версии, с цел да покрият или кражбата, или беззаконието, или откровеното безхаберие.

Първо се стартира с сякаш яростно обезверено търсене и ровене от страна на институциите. На 8 ноември Басейнова дирекция " Дунавски регион " (БДДР) реагира на сигнал на " Балканка " и дава отговор, че в реката над моста при пресичането с път I-4 в действителност има следи от тежка машинизация и е осъществено изземване на баластра. Да де, обаче в този миг багери във Вит нямало, та не разбрали чии са били. Машините обаче се завърнаха след няколко дни и на 14 ноември от " Балканка " ги хванаха в крачка, само че камионите като че ли по незабележим сигнал напуснаха коритото, преди инспекторите отново да стигнат мястото.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики След нарасналото медийно внимание на 18 ноември внезапно БДДР и Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен, " схванаха " какво се е случило. Те оповестиха, че регионалният шеф на Ловеч Ваня Събчева ги бил уведомил, че се правят " действия по разчистване на наносни отсрочения ", само че не е изчакала позволение. Ековедомствата пожелаха документите по контракта от регионалната администрация, само че във вторник Събчева сподели, че е сключила контракт за разчистване речното корито на река Вит в региона на Автомагистрала " Хемус ", само че без отворен търг. Обаче обществени следи от сходна процедура и документи няма.

И пътната организация, и строителят на " Хемус " - държавната компания " Автомагистрали ", отхвърлиха, че камионите работят за тях. Но и това се оказа неистина. Когато на мястото на градежа дойде министър председателят Бойко Борисов във вторник, той пусна видеоразговор с инженер от градежа на " Хемус ", който работи за " Автомагистрали ", който призна, че машините в коритото са техни и ще служат, с цел да се построява мост. За който още няма позволение за градеж.

Накратко - в случай че прибавим и Борисов (той по този начин или другояче самичък си е институция), това са пет държавни институции, които мислили, мазали, лъгали и най-после евентуално никой няма да бъде осъден.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР