Риболовът на калкан се забранява от 15 април по силата

...
Риболовът на калкан се забранява от 15 април по силата
Коментари Харесай

От събота се забранява риболова на калкан

Риболовът на калкан се не разрешава от 15 април по силата на заповед, издадена от министрството на земеделието.

 Тя ще важи за териториите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти. Забраната се вкарва поетапно за другите местообитания и типове риба.

От 15 април до 15 юни 2023 година, уловът на калкан в Черно море е неразрешен.

По време на размножителния му интервал се не разрешава всякаква риболовна активност, в това число прекачване, задържане на борда, разтоварване на брега и първа продажба.

От 1 до 30 май 2023 година се не разрешава уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския сектор на река Дунав, съобщи cross.bg.

В интервала от 15 април до 15 май 2023 година е неразрешен и уловът на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, като се изключи даляните, в акваториите на пристанищата и буните с раздалеченост 1 км от бреговата линия.

От 15 април до 31 май е в действие възбраната за улов на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина, а за рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, възбраната ще важи за интервала от 1 май до 15 юни.

За целия интервал на възбраната няма да се позволява потреблението на едностенни мрежи, с размер на окото по-малък от 36 мм във водите на р. Дунав, дънни хрилни мрежи, с размер на окото по-малък от 400 мм във водите на Черно море и мрежени риболовни уреди, с размер на окото по-малък от 22 мм във водите на Черно море.

По време на действието на възбраната ще има водни обекти на територията на страната, в които любителският лов на риба ще бъде позволен. Те са разказани в детайли в заповедта на министъра.

Инспекторите на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) и тази година ще наблюдават прецизно за спазването на възбраната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР