Рибките са едни от най-красивите домашни любимци. Макар и в

...
Рибките са едни от най-красивите домашни любимци. Макар и в
Коментари Харесай

Кои човешки храни са подходящи за аквариумните рибки

Рибките са едни от най-красивите домашни любимци. Макар и в същинския смисъл на думата да не можем да ги галим или прегръщаме, те в действителност също имат потребност от внимание и грижи, даже по-големи от тези за котката да вземем за пример.

Декоративните рибки имат потребност от постоянно разчистване на аквариума, както и от промяна на водата. С храната също би трябвало да бъдете извънредно деликатни, тъй като те елементарно преяждат и по този метод може елементарно да ги убиете или разболеете.

Освен класическата суха храна за рибки, тези животни можете да храните и с човешка храна. При това се оказва, че някои от най-разпространените храни, които консумираме ние, са не просто безвредни, само че и доста потребни за аквариумните рибки. Една от тези храни – филе от бяла риба, да вземем за пример тресчица.

Важно е обаче да избягвате мазните риби – такива са сьомга или скумрия, тъй като рискувате в аквариума ви да настане същински безпорядък.

Кои други човешки храни са подобаващи за аквариумните рибки? Подходящо е да храните рибките си с всякаква морска храна, само че с някои от тях не трябва да прекалявате – да вземем за пример с мидите, тъй като те съдържат вещество, което пречи на усвояването на витамин B1, който пък е извънредно значим за рибките в аквариума си.

С месото обстановката е деликатна – сигурно рибките ще го изядат, само че пък може да им сътвори здравословни проблеми, по тази причина би трябвало да го избягвате. Единственото изключение е телешкото, което е по-сухо месо. Важно е да го замразите, да го извършите на дребни късчета и едвам тогава да го оферирате на рибките – не трябва да пускате огромни части месо в аквариума.

 Можете да храните рибките с жълтък

Жълтъците са доста подобаваща храна за рибките, изключително за бременните или за новородените. Жълтъкът може да направи водата в аквариума ви много мътна, само че пък рибите го обожават, когато им го предложите, тъй че може би неудобството си коства.

Замразени скариди са друга храна, която рибите обичат изключително доста. Тях можете да им ги оферирате умерено. Тревопасните животни пък обичат извънредно доста марули, грах и спанак, тиквички, краставици и картофи.

Трябва да знаете, че от време на време рибките не се нахвърлят на растителната храна незабавно, тъй като я изчакват да омекне в границите на няколко дни. Не бързайте да я вадите от аквариума.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР