Рибарското селище Ченгене скеле край Бургас има перспектива да се

...
Рибарското селище Ченгене скеле край Бургас има перспектива да се
Коментари Харесай

Община Бургас иска да превърне рибарското селище Ченгене скеле в целогодишна туристическа дестинация

Рибарското населено място Ченгене скеле край Бургас има вероятност да се трансформира в туристически артикул, който локалната община да развива . Първите стъпки за това са подхванати с реализирането на план за опазването и разпространение на самобитността на селището, финансиран по Програмата за морско дело и риболовство. Това оповестиха от общинския пресцентър.

Оттам споделиха, че сега се прави изследване на нематериалното културно завещание, обвързвано с рибарството в Бургаския залив . В развой на подготовка е разработване на идейна идея за новия туристически артикул и построяването на етнографска експозиция в селището.

Рибарското населено място се намира на 15 км от Бургас . Идеята е там да бъдат построени постройки с експозиционни функционалности. В тях ще има демонстрации и непрекъснати изложения с експонати от рибарския обичай.

Създаването на новата атракция има за цел да промени профила на туризма в района, като от сезонен той последователно да стане целогодишен.

Туристическата дестинация ще извършва и просветителна функционалност да обогатява знанията на младежите за обичайните занаяти, достоверните традиции на бургаските риболовци и локалния фолклор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР