Рибарското пристанище "Карантината" във варненския район "Аспарухово" ще е с

...
Рибарското пристанище "Карантината" във варненския район "Аспарухово" ще е с
Коментари Харесай

Рибарското пристанище Карантината във Варна ще е с места за 116 лодки

Рибарското пристанище "Карантината " във варненския регион "Аспарухово " ще е с места за 116 лодки, заяви ръководителят на плана за реорганизация и рационализация на пристанището инж.Румяна Гороломова. Тя посочи, че 8 от местата са за плавателни съдове с дължина сред 18 и 24 метра, а други 5 - за риболовен лодки над 24 метра.

Предвидено е в рибарското пристанище да има и 16 колонки за електрозахранване и водоснабдяване за потребностите на риболовците. Освен това портът ще разполага и с два крана за елементарно изваждане на улова.

Към пристанището ще има 3-етажна постройка, като първият от тях ще е предопределен напълно за риболовците. С пари от плана ще бъда закупени хладилни камери, в постройката ще има и рибна борса. На последния етаж на постройката е планувано заведение със 140 места.

Общата стойност на плана, който би трябвало да завърши през ноември идната година, е малко над 13.5 милиона лв. без Данък добавена стойност, като повече от половината от тях са безплатна финансова помощ от Европейския фонд за морско дело и риболовство и национално финансиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР