Рибарските кораби на Варненското сдружение Черноморски изгрев“ няма да влязат

...
Рибарските кораби на Варненското сдружение Черноморски изгрев“ няма да влязат
Коментари Харесай

Рибари спират временно работа заради заплахата от мини в Черно море

Рибарските кораби на Варненското съдружие " Черноморски изгрев “ няма да влязат в морето, до момента в който не бъде обявена по-конкретна информация във връзка със възможната опасност от украински мини. Това заяви за Радио Варна ръководителят на сдружението Емил Милев. Той добави, че риболовците на юг също мислят да спрат краткотрайно работа. Според Милев, отношението на държавните институции към казуса е несериозно.

" Всички кораби няма да излизат на море, тъй като надали някой би рискувал личният си живот и този на екипажа. Имахме диалози с ИАРА, среща в Щаба на флота, и от гранична полиция също имаме информация. Предупреждават ни да внимаваме, което за нас е много несериозно “, сподели Емил Милев и акцентира: " Ясно е, че страната не желае да поеме отговорност, тъй като, в случай че ни забранят да влизаме в морето, ще ни дължат обезщетения “.

Според него, е трябвало да има по-конкретна информация за това дали има действителна заплаха от мини в българските води: " Представители на страната настояват, че информацията е подправена, само че в това време предизвестяват да се внимава. Т.е. всеки самичък да си нови отговорността “, сподели Милев..

Проблемът с мините още повече утежнява ситуацията на риболовците. От декември предходната година до в този момент те са имали единствено 8 работни дни. " Имаше закъснение с квотите за цаца и калкан, а в този момент работата ни стопира поради хипотетичната минна опасност “, разяснява Емил Милев.

  " Към момента, в който водихме диалози с рибарските сдружения, към момента не беше ясно каква е обективната обстановка. Коментирахме, че би трябвало деликатно да правят риболовната си активност, да наблюдават за мини във водата и да уведомят способените органи ", сподели за Радио Варна шефът на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури Христо Панайотов. Той акцентира, че от страна на страната няма рекомендация към риболовците да не влизат с корабите си в морето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР