Рибарите в Балчик искат в града да има специализирано тържище,

...
Рибарите в Балчик искат в града да има специализирано тържище,
Коментари Харесай

Рибари от Балчик искат общината да изгради тържище за рибни продукти

Рибарите в Балчик желаят в града да има профилирано пазарище, където законно да оферират улова си. Сега те продават стоката си на няколко сергии, което не дава отговор на условията за сигурност на храните.

Охладената риба би трябвало да се предлага, покрита с лед в специфични съдове, от които водата може да се оттича. Тя би трябвало да е изложена в помещение или под заслон, които я защищават от замърсяване и директна слънчева светлина.

Лютфи Апазов - риболовец: Добре ще бъде, в случай че се направи това нещо, ще бъде доста добре.

Живко Чакъров – риболовец: Необходимо е, дори е по-приятно като има условия, условия като има и клиентът удовлетворен, и ти. Даже зимата ми е мъчно, времето е хубаво, само че вятърът е мощен, в случай че е затворено, по-добре.

Заместник-кметът на Балчик Димитрин Димитров сподели, че Държавното дружество “Рибни запаси ” е имало план за построяването на рибарско населено място в Балчик и на профилиран пазар, само че той по този начин и не е осъществен.

Димитрин Димитров: Има една импровизирано обособена част от общественото пространство пред рибарското населено място, което риболовците и търговците със лични средства показват продукцията си върху спонтанни сергии. Това като визия нас не ни устройва.

Освен улова на локалните риболовци, в Балчик през лятото се предлага и замразена риба, която прекупвачите носят от други градове.

Димитрин Димитров: Имаме визия от размера, който се дава на пазара, тъй че умерено можем да проектираме оборудване за краткотрайно предпазване на продукцията.

Община Балчик има подготвеност да предложи собствен план за рибен пазар, като построяването му може да стартира още идната година. Средствата ще бъдат обезпечени от бюджета на локалната инициативна рибарска група Шабла-Каварна-Балчик./ Бнт
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР