Рибарите от сдружение „Френклиман“ блокираха в сряда пътя до рибарското

...
Рибарите от сдружение „Френклиман“ блокираха в сряда пътя до рибарското
Коментари Харесай

Рибари блокираха съдия-изпълнител, заради...

Рибарите от съдружие „ Френклиман “ блокираха в сряда пътя до рибарското населено място в обезверен опит да попречат на съдия-изпълнител да вкара във притежание притежателя на парцела, на който се намират лодкостоянките им. Това оповестиха самите риболовци до всички медии, в търсене на поддръжка и помощ, написа " Монитор ".

Стигнало се е до напрежение, откакто съдия-изпълнителят е изискал до края на деня риболовците да опразнят лодкостоянките и бараките и да изоставен терена, на който са повече от 36 години. От сдружението са внесли тъжба до Окръжния съд във Варна против решението за въвод във притежание.

Рибарите декларират, че ще съдят и частния съдия-изпълнител Ваня Алексиева oт адвокатската фирма на Станислава Янкова тъй като, съгласно тях, тя се е държала извънредно надменно и ги е обиждала. На мястото е пристигнала и служителя на реда, а риболовците са декларирали, че ще дежурят и през нощта, с цел да не позволен хора на съдия-изпълнителя да влязат в региона на рибарското им населено място. То се намира северно от остарялата пречиствателна станция на „ Златни пясъци “, сред къмпинг „ Лагуна “ и село Кранево.

Сагата за владението на терена стартира през март, когато изведнъж в селището се появяват листовки, разлепени на всички места, които предизвестяват риболовците да опразнят бараките си и да изоставен терена, който се оказва частна благосъстоятелност на компанията РВБ ЕООД. След тъжби до прокуратурата и всички инстанции, риболовците са заплашвани от мутри, а по-късно и на два пъти палени, с цел да бъдат прогонени.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР