Рибари са открили на норвежкото крайбрежие кит, който вероятно е

...
Рибари са открили на норвежкото крайбрежие кит, който вероятно е
Коментари Харесай

Шест животни с шпионски мисии

Рибари са разкрили на норвежкото крайбрежие кит, който евентуално е бил... съветски разузнавач. Гълъби, котки и други животни също имат шпионска кариера зад тила си.

Русия тренира китове-шпиони?

Този сякаш питомен кит е открит от риболовци в крайбрежните води на Норвегия. Той доплувал до техните лодки и носел оглавник с надпис " Equipment St. Petersburg ". На оглавника се намирало устройство за монтиране на камера. Дали пък китът не е шпионирал за съветското военно разузнаване? Възможно е да се е изплъзнал от съветските Военноморски сили.
 кит iStock/Getty Images
Гълъби с шпионска задача

Тайните служби по целия свят от дълго време употребяват шпиони-животни. Още през Първата международна война немската войска употребява фотосите, направени от пощенски гълъби като средство за приемане на информации. Самоснимачката обаче е можела да прави единствено 12 фотоси. Затова гълъбите е трябвало да летят в тъкмо избрана област. Те в никакъв случай не са били употребявани за дълготрайни шпионски задачи.

Агентът-делфин

В Израел има доста теории за животните с шпионска задача. През 2015 година радикално-ислямското придвижване Хамас твърдеше, че край линията Газа е хванат делфин, екипиран с камера и шпионско съоръжение. Сигурно е обаче, че американските Военноморски сили употребяват необикновен тип делфини за разкриване на мини в границите на програмата на Пентагона за морските бозайници.-->

Скокливият разузнавач?

Дали катеричката е част от тактиката на израелските секрети служби? През 2007 година Иран разрушил - както се твърди - ционистка шпионска мрежа от катерици. Граничари заловили 14 катерички с GPS-тракери на иранската сухопътна граница. Връзка с израелските секрети служби обаче не е потвърдена.
 катеричка iStock/Getty Images
" Акустичното коте " - цялостен неуспех

Котки също към този момент са послушвали вражеския лагер. През 1960-те години Централно разузнавателно управление на САЩ вгради микрофони в четириногите шпиони в границите на плана " Акустичното коте ". Котките трябвало да се промъкнат в руското посолство и да записват информации. Проектът претърпял обаче цялостен неуспех. Още първата котка - шпионка била прегазена на улицата от едно такси.

Пчелите - новите спецагенти?

Нищо чудно пчелите да станат новите спецагенти. Те могат да бъдат тренирани да реагират на неестествени миризми като взривни субстанции. Най-подходящи за задачата са пчелите-скаути, чиято задача е да откриват първични материали и да предават резултатите не пчелите-събирачки. Експертите обаче споделят, че в природата има прекалено много миризми, които могат да отклонят насекомите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР