Рибари от Созопол излязоха на протест срещу строеж, който ограничава

...
Рибари от Созопол излязоха на протест срещу строеж, който ограничава
Коментари Харесай

Рибари от Созопол излязоха на протест срещу строеж

Рибари от Созопол излязоха на митинг против градеж, който лимитира достъпа им до един от знаците на града - скалните формирания „ Германката ". Пътят е стеснен от десетина дни, когато строителна компания загради единствената пътека, по която се слиза до морето.

Фирмата, която е почнала строителните работи, е с изрядни бумаги, а от районната екоинспекция потвърдиха, че строителното позволение е минало екооценка. Напрежението ескалира преди седмица, когато виждат, че пътят до скалите е заграден.
Милен Георгиев: Тук сме, тъй като желаеме достъп до морето, нищо срещу това, че някой е купил нещо и ще строи до морето. Въпросът е, че той лимитира правата на всички. И моите, и вашите, и оттук насетне ние в никакъв случай няма да имаме достъп до скалите.Мишел Димитров: Тя е свършила работата, към този момент то всичко се продаде и се построи тука. Никога отново да кажа, в никакъв случай не е имало лозя, зеленчуци, такива работи не сме виждали в никакъв случай.
Според недоволните, община Созопол, одобрявайки проекта за застрояване, е позволила неволна неточност, като не е отчела обстоятелството, че парцелът разделя полуостров „ Колокита " на две елементи, като южната, която е държавна остава без достъп. Протестиращите упорстват общината да стартира процедура по отчуждаване на към 25 квадрата от парцела и правене на нов проект за улична регулация, а притежателят е заречен да отпусне единствено три метра.
Маргарита Димитрова: Предложението на притежателя да прекосяваме през парцела му за нас не е задоволително решение, тъй като ще подвластен от него. Ние желаеме законов достъп до брега.
Имотът, като всички прилежащи към този момент застроени терени, е продаден като аграрни парцел в края на 90-те години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР