Рибари, еко организации и експерти в сектор туризъм се обявиха

...
Рибари, еко организации и експерти в сектор туризъм се обявиха
Коментари Харесай

За перките в морето: Рибари, еко организации и експерти се обявиха против поставянето им

Рибари, еко организации и специалисти в бранш туризъм се оповестиха срещу построяването на вятърни електроцентрали в Черно море, по време на открита среща по тематиката във Варна. Тя бе проведена от депутата от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

Повод за срещата стана готвения нов Закон за силата от възобновими източници в морските пространства, който провокира съществени полемики през последните седмици.

По думите му количеството сила, създадено от офшорния вятър е толкоз огромно, че не може да се употребява цялото на момента и отчасти ще би трябвало да се съхранява

Според хората, в случай че вятърни централи бъдат основани в Черно море, това ще се отрази извънредно отрицателно на рибарството, екологията и туризма в региона.

По време на срещата стана ясно, че риболовците са в протестна подготвеност, в случай че законът не бъде отдръпнат.

" Поредният жесток лобистки закон. И то подобен див лобизъм, какъвто не се е срещал през последните 30 години ", сподели Борислав Гуцанов.

Всички ЕРП-та намаляват производството си по искане на ЕСО

" Риболовът завърши. Нашето изрично мнение, е че лов на риба в България няма да има, по този начин направено ", сподели ръководителят на рибарско съдружие " Черноморски изгрев " Емил Милев.

" Самата панорама - един екскурзиант, като легне на плажа, вместо да гледа пейзажът, ще гледа ветрогенератори ", смята зам.-председателят на Съюза на хотелиерите - Златни пясъци Станислав Стоянов.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР