Рибари без разрешителен билет буквално налазиха Бургаското езеро, алармира читател

...
Рибари без разрешителен билет буквално налазиха Бургаското езеро, алармира читател
Коментари Харесай

Рибари без разрешителни налазиха Бургаското езеро

Рибари без позволителен билет безусловно налазиха Бургаското езеро, сигнализира четец на Флагман.БГ. Той изпрати фотография за доказателство. Фотосът е изработен в региона на шлюза, който свързва водния басейн с морето – едно от желаните в близкото минало от експерти места.

Днес обаче то е изпълнено с дилетанти, които освен, че не са се погрижили да ловят риба легално, а и изхвърлят боклуците си в региона, без да се замислят за природата.

„ Вече не вървим там, цялостно е с такива псевдо риболовци, които единствено уронват специалността. При една инспекция, сътрудниците на ИАРА биха могли да напишат най-малко 10 акта едновременно! Това е недопустимо – единствено вижте на какво е замязяла земята. Пълно е с пластмасови шишета, найлонови торбички и даже има захвърлена риба”, разяснява дълготраен риболовец.

Процедурата по приемане на билет напълно не е комплицирана, само че наподобява някои хора просто избират да не съблюдават разпоредбите. За да се сдобиете с позволение, би трябвало да подадете заявление за издаването му, което може да се извърши по електронен път през страницата на ИАРА. След това остава да заплатите такса и да получите автограф от служителя. Седмичният билет коства 4 лева, месечният – 8 лева, шестмесечният е 15 лева, а годишният – 25 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР