Рибар улови нехарактерната за българските води пираня. Горки и синът

...
Рибар улови нехарактерната за българските води пираня. Горки и синът
Коментари Харесай

Рибар улови пираня край язовир ``Пчелина``

Рибар улови нехарактерната за българските води пираня. Горки и синът му за следващ път били за риба край язовир ''Пчелина''. Мъжът ходел там от години, само че в никакъв случай не бил попадал на толкоз необикновен улов.

,,При третото замятане се появи този зъбат див звяр. В първия миг рибата ми се стори прекомерно особена. Когато видях зъбите ѝ си споделих, че това е нещо необичайно'', описа Горки Гоцев пред камерата на Нова телевизия.

Веднага се обадил на други риболовци. Всички погледнали с съмнение пиранята.

,,Казаха, че има риба със зъби. Това беше цялата работа. Съвсем обикновено, някой я хвърлил, той я хванал и готово'', разясняват риболовците.

Горки прибра хищната риба във фризера, с цел да я препарира и да му остане за спомен.

Единственото пояснение за съществуването на хищната пираня, чието обитание са водоемите на Южна Америка, е, че е била изхвърлена в язовира.

,,Хипотезата, която можем да приемем, е, че на някого му е омръзнало да я държи в аквариум и е решил да я изхвърли. Предполагам, че е индивидуален тип, без репродуктивни качества и не съставлява някаква опасност за екосистемата”, разяснява доктор Николай Инков от Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури.

Местността Пчелина е обичано място за отдих на доста разградчани. Въпреки че слухът за уловената пираня се е популяризирал доста бързо, хората не се опасяват и не престават да плуват във водите на язовира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР