Риана използва блясъка си на звезда, за да призове ключови

...
Риана използва блясъка си на звезда, за да призове ключови
Коментари Харесай

Риана призова Макрон и Мей да дадат пари за образование на бедните държави

Риана употребява блясъка си на звезда, с цел да призове основни страни да се ангажират с обезпечаване на обучение за най-бедните в света. Това стана от трибуната на интернационална конференция в Сенегал, оповестява БГНЕС.

Певицата от върховете на класациите дойде в столицата Дакар, където в петък ще се причисли към форума Глобално партньорство за обучение, проведен от сенегалския президент Маки Сал и френския му сътрудник Емануел Макрон.

Риана, четвъртата най-следвана персона в Twitter с 86 милиона почитатели, употребява обществените медии, с цел да призове Еманюел Макрон, английския министър председател Тереза Май и австралийския министър председател Малкълм Търнбул да обезпечат повече финансиране. В туита си към Макрон Риана, която се срещна с него в Париж през юли, благодари на френския водач за провеждането на конференцията, само че го притисна да постави старания за събиране на 250 млн. евро.

Обръщайки се към Търнбул, тя прикани за финансиране като част от влизането на Австралия в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Около 264 млн. деца и младежи в учебна възраст живеят без обучение заради беднотия, спорове и обществени бариери, в това число предубеждения към девойките, сочат данни на Детския фонд на Организация на обединените нации.

Конференцията в Дакар, която сплотява държавни управления и частния бранш, има за цел да събере 3,1 милиарда $ през идващите три години, с цел да поддържа образованието на 870 млн. деца. Конференцията на собствен ред насочва искане към страните сътрудници да отделят 20% от обществените си разноски за обучение - равнище, което може да бъде изключително мъчно за страните, които се борят с джихадисти или са в цивилен спорове.

Риана, която е дипломат на Глобалното партньорство за обучение, ще се срещне в Дакар с държавни чиновници, както и с преподаватели и студенти.

Тя постоянно се изявява като активистка в акции против бедността.

Родената в Барбадос певица има и фондация с идеална цел " Клара Лайънъл ", която включва фонд за студентски стипендии в американски университети.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР