Риад. В понеделник Саудитска Арабия остро разкритикува като намеса“ резолюциите

...
Риад. В понеделник Саудитска Арабия остро разкритикува като намеса“ резолюциите
Коментари Харесай

AFP: Саудитска Арабия остро разкритикува резолюциите, приети в Сената на САЩ, като „груба намеса“

Риад. В понеделник Саудитска Арабия остро разкритикува като „ интервенция “ резолюциите на американския Сенат за войната й в Йемен и за гибелта на Джамал Хашоги. Тя предизвести, че това може да даде отражение на стратегическите връзки сред Риад и Вашингтон, осведоми AFP .
Контролираният от републиканците Сенат в четвъртък гласоподава да приключи американската военна помощ за войната, която Риад води в Йемен и съобщи, че наследникът на короната принц Мохаммед бин Салман е виновен за убийството на Хашоги.
Напълно символичният избор съставлява ново предизвестие, отправено към Доналд Тръмп, който настойчиво поддържа режима в Риад, въпреки че се изправя пред все по-силна отрицателна реакция в света, която съгласно анализаторите на процедура отслабва дипломатическите позиции на арабското кралство.
" Кралството осъжда последната позиция на Сената на Съединени американски щати, която се основава на недоказани догатки и отхвърля досадната груба интервенция в неговите вътрешни работи, " се споделя в изказване на външното министерство, публикувано от формалната саудитска пресагенция.
Министерство на външните работи на кралството предизвестява, че няма да се толерира никакво „ пренебрежение “ на неговите ръководещи.
" Тази позиция на Сената на Съединени американски щати изпраща неправилни послания до всички, които желаят да причинят раздор в саудитско-американските връзки “, се споделя в документа.
" Кралството се надява, че то не е забъркано във вътрешните политически диспути на Съединени американски щати и ще избегне всеки … забележителен негативен резултат за това значимо стратегическо взаимодействие. "

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР