ри находища на минерални води в Община Видин вече са

...
ри находища на минерални води в Община Видин вече са
Коментари Харесай

Екоминистерството утвърди находища на минерална вода във Видин, Сланотрън и Градец

ри залежи на минерални води в Община Видин към този момент са обществена общинска благосъстоятелност. Със заповеди на министъра на околната среда и водите Нено Димов са одобрени експлоатационни запаси за залежи на минерални води в град Видин и селата Сланотрън и Градец.
Тази вест заяви кметът на община Видин Огнян Ценков, като уточни, че през днешния ден е подписал актовете за общинска благосъстоятелност. „ Извървяхме дълъг път, до момента в който реализираме това. Подготвени са всички нужни документи, които са импортирани в Агенцията по вписванията, с цел да бъдат вписани тези три минерални извора като общинска благосъстоятелност. Оттук нататък пътят е доста по-лесен. Чрез Закона за концесиите или посредством Закона за публично-частно партньорство ще търсим способи за реализация и употреба на тези естествени благосъстояния “, сподели Ценков.
С придобиването на собствеността в бъдеще община Видин ще има опция да създаде тези залежи на минерални води, като по този метод освен ще даде късмет на доста хора да се възползват от това благосъстояние, само че и ще усъвършенства доста качеството на живот в тези обитаеми места, ще притегля нови вложители и туристи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР