Резултатите ще стават ясни за два дни, обещават от семейната

...
Резултатите ще стават ясни за два дни, обещават от семейната
Коментари Харесай

Бил Гейтс финансира домашен тест за коронавирус

Резултатите ще стават ясни за два дни, дават обещание от фамилната фондация

Жителите на Сиатъл скоро ще могат сами да си вършат проби за ковид
(снимка: CC0 Public Domain)

„ Фондация Бил и Мелинда Гейтс ” финансира план за доставка на комплекти за тестване на ковид до домовете на хората в Сиатъл и неотложно известяван на здравните чиновници за резултата.

Според „ Сиатъл таймс ”,  резултатите от тестванията, основани на тампон за назален инхалер, ще бъдат известни до два дни, а здравните чиновници ще бъдат уведомявани незабавно за позитивни проби.

Ако резултатът от теста е позитивен, инфектираният ще бъде помолен да отговори на въпросите в онлайн анкета, с цел да даде на здравните служащи информация за своите напредвания. Благодарение на това, медиците ще могат да разпознават всички тези, които са се свързали със инфектирани лица, и да ги уведомят за нуждата от тестване или карантина.
още по тематиката
Въпреки че следва да се свърши още доста работа, планът има голям капацитет да обърне вълната на епидемията, споделя в изявление за „ Сиатъл таймс ” Скот Доуъл, представляващ Фондация „ Бил и Мелинда Гейтс ” в програмата за реакция на огнища на ковид.

Все още няма ясна времева рамка за пускане на плана, защото Фондацията би трябвало да приключи създаването на помощен програмен продукт и да приготви финален въпросник за хората, които се нуждаят от тестване. Според Доуел, Фондацията ще може да обезпечи до 400 теста за ковид дневно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР