Резултатите ще бъдат известни до часове, но едно е ясно

...
Резултатите ще бъдат известни до часове, но едно е ясно
Коментари Харесай

Румен Радев: Сега ще има дебат с Анастас Герджиков, вотът не е предрешен

Резултатите ще бъдат известни до часове, само че едно е ясно - изборите демонстрираха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, с беззаконието, с авторитаризма. Опитите за мимикрия, операциите за да се разколебаят и объркат хората да не гласоподават, а отговорността да се трансферират на други, очевидно не сполучиха. Това съобщи в първия си коментар, откакто станаха ясни резултатите от екзитполовете за изборите " 2 в 1 ", актуалният държавен глава и претендент за втори мандат Румен Радев.

" Поздравяваме и всички партии, които влизат в новия парламент. Към тях стои императивната задача да сформират държавно управление, което би трябвало да е реформаторско, антикорупционно и обществено, да бъде формирано транспарантно и да бъде подкрепено от ясно изразено болшинство, което да не оставя подозрение за нечестни зависимости ", добави той.

По отношение на вота за президент, Радев съобщи, че резултатът дава оптимизъм, само че ще бъде неточност да се мисли, че изборите за " Дондуков " 2 са предрешени.

" На този балотаж ще се сблъскаме с партийно проведения избор на картела на статуквото. Единственият метод да победим големите му запаси, да надделеем над лъжата, операцията, заканите е да бъдем мобилизирани. Нямайте подозрение, че мобилизацията на партиите на статуквото, ще бъде цялостна. И единственият метод да надделеем над лъжата е готовност. Нашата победа зависи от нашата готовност и от гласа на всеки един българин, който има вяра, че една нова България на справедливостта и закона е допустима. Ние бяхме дружно с вас през целия си мандат и не ви предадохме. Затова имам вяра, че ще бъдем дружно и през идната неделя ", сподели още Радев.

Той посочи, че ще се яви на спор с претендента, подсилен от ГЕРБ, Анастас Герджиков и изясни, че до момента не го е направил, тъй като е имало доста претенденти за президентския пост, а с цел да бъде битката равнопоставена не е можело да дебатира единствено с един от тях. Румен Радев посочи, че щабовете би трябвало да реализират единодушие по кое време ще бъде той.

В отговор на въпрос той сподели, че ще разчита на гласовете на симпатизантите на всички политически сили, които са подкрепили него и Илиана Йотова по време на предизборната акция.

" Ще разчитаме на гласовете на всички жители, които желаят България да бъде съвременна страна ", сподели още той.

Румен Радев дефинира ниската изборна интензивност като най-големия проблем въобще в изборите през тази година.

" Всеки претендент би трябвало да направи своите заключения - за какво хората не излязоха да гласоподават ", заключи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР