Аспиринът може да помогне за намаляване на риска от диабет при хора над 65-годишна възраст, предполага проучване

...
Резултатите са дошли след като дневна доза от 100 mg
Коментари Харесай

Резултатите са дошли след като дневна доза от 100 mg е била дадена на повече от 8000 души, докато други 8000 са получавали плацебо.

Всички участващите са били над 65 години, без сърдечно-съдови заболявания, деменция и физически увреждания.

Намаленият риск е регистриран след период на проследяване от повече от четири години.

Изследователите казаха, констатациите заслужават по-нататъшна работа, но подчертаха, че не променят настоящите указания за употребата на аспирин при по-възрастни хора.

Националната здравна служба заявява, че 75 mg аспирин всеки ден могат да помогнат за предотвратяване на инсулти и инфаркти при хора с висок риск от тях , но трябва да се приема само ако лекар го препоръча.

Да бъдеш самотен може да увеличи риска от сърдечни заболявания при диабетици

The ново изследване е ръководено от професор Zoungas от училището по обществено здраве на университета Monash в Мелбърн.

Това беше продължение на проучване от 2018 г., което установи, че 100 mg аспирин не са от полза за по-възрастните хора и водят до повишено риск от кръвоизлив.

Какви са признаците и симптомите на диабета?

Проф Zoungas каза: „Публикуваните по-рано резултати от изпитване от ASPREE през 2018 г. показват, че аспиринът не удължава здравословния независим живот, но е свързан със значително повишен риск на кървене, предимно в стомашно-чревния тракт.

"Основните насоки за предписване сега препоръчват на възрастните възрастни да приемат ежедневно аспирин само когато има медицинска причина за това, като например след инфаркт."

Прочетете повече:
Самотата може да увеличи риска от сърдечни заболявания при диабетици
Загубата на тегло може да постави диабета в ремисия за „най-малко пет години“

Diabetes UK каза връзката между аспирина и диабетът все още е неясен и крие риск от странични ефекти.

„Знаем, че ежедневната употреба на аспирин увеличава риска от потенциално сериозно кървене при хора с диабет и други“, каза д-р Фей Райли от благотворителната организация.< /p>

"Затова съветваме да приемате ежедневна ниска доза аспирин само ако вашият лекар го препоръча и те ще обсъдят точно коя доза е подходяща за вас."

Д-р Райли каза, че най-добрият начин за намаляване рискът от диабет беше да се поддържа здравословно тегло, да се яде балансирана диета и да се извършва повече физическа активност.

Около 1,3 милиарда души може да имат диабет до 2050 г. - повече от два пъти повече от сегашния брой - според публикувано проучване през юни в The Lancet Diabetes and Endocrinology journal.

Той нарече състоянието една от „най-големите заплахи за общественото здраве на нашето време“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР