Резултатите показват, че за около 2 години опозиция сме на

...
Резултатите показват, че за около 2 години опозиция сме на
Коментари Харесай

Михаил Миков: Защо се водеше кампания срещу Станишев?

" Резултатите демонстрират, че за към 2 години съпротива сме на същото място. Основният въпрос е за какво имаше потребност от акция против Станишев? Защо имаше потребност от решения, и то еднолични, които се прикриват от Националния съвет - да бъдат извадени народните представители от Народното събрание за три месеца. " Това попита риторично някогашният ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков по " Нова ". Той е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Миков, който беше и ръководител на Народното събрание, напомни, че депутатите от Българска социалистическа партия са пропуснали към 12 съвещания за парламентарен надзор, само че са признати и доста закони по които социалистите са останали без позиция.

Едва ли оставки в Българска социалистическа партия ще решат нещо, в случай че пристигна различен, който ще се държи по същия метод, сподели още Миков, запитан дали ще изиска оставката на Корнелия Нинова. Той допусна, че има кой да изиска оставката на Нинова. Смятам, че в този момент е рационално да има едно съвещание на конгреса, който да стартира да връща груповото ръководство, сподели Микова. " Смятам, че би трябвало да сериозен разбор и политическа отговорност. Смятам, че партията се отклони от нормите на груповото управление - държанието, стила и метода на работа. Смятам, че редовно се прокарваха разграничителни линии вътре в Българска социалистическа партия и на открито. На кого беше нужно? Войната със Станишев е заключителен стадий от тези неща ", сподели той. Според него въпросът за политическата отговорност е главен.

" Кампанията, водена от нас, се опита да избяга от разбирането, че сме на европейски избори и неслучайно. Навсякъде се заявяваше, че сме акцент " вътре " ", сподели още той.

Миков не чака смяна в листата на Българска социалистическа партия от преференциалния избор. " Смятам, че се поставиха задоволително старания да се води една анти-Станишев акция. Така че не чакам кой знае какви чудеса от преференциите ", изясни Миков.

През февруари 2017 година по предложение на Корнелия Нинова 49-ият конгрес реши ръководителят на Българска социалистическа партия да се избира и смъква от половината партийни членове, или минимум от 50 хиляди социалисти. Нинова има още една година мандат. Преди 2 години конгресът на Българска социалистическа партия даде повече власт на ръководителя на Българска социалистическа партия и това бе подложено на критика от Миков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР