Резултатите от Стратегическия преглед на отбраната за необходимите отбранителни способности,

...
Резултатите от Стратегическия преглед на отбраната за необходимите отбранителни способности,
Коментари Харесай

МО и Българска армия обсъдиха резултатите от Стратегическия преглед на отбраната


Резултатите от Стратегическия обзор на защитата за нужните отбранителни качества, командване и ръководство, организационна конструкция и дислокация на въоръжените сили бяха показани през днешния ден, 25 юни, на съвещание на Политико-военната група по Стратегическия обзор на защитата. Те бяха показани от началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

„ Резултатите подхождат на упоритостта за потребление на въоръжените сили в народен и съюзен формат в интервала до 2032 година “, уточни началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в отчета си. Приоритетно се плануват промени в системата за командване и ръководство, функционалната,организационната конструкция и числеността на въоръжените сили, свързани с гарантиране осъществяването на конституционните им отговорности и обезпечаването на благонадежден принос в груповата сигурност на Алианса. „ По този метод се реализира успеваемост при реализиране на задачите и резултатност в потреблението на ресурсите за защита “, безапелационен бе адмирал Ефтимов. Началникът на защитата уточни още, че въз основата на взетите решения следва създаването на „ Програма за развиване на отбранителните качества на въоръжените сили до 2032 година “ и „ План за развиването на въоръжените сили до 2026 година “



В съвещанието участваха министърът на защитата Красимир Каракачанов, заместник-министрите на защитата Атанас Запрянов и Анатолий Величков, непрекъснатият секретар на защитата Антон Ластарджиев, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирите на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили генерал-майор Михаил Попов, генерал-майор Цанко Стойков и контраадмирал Кирил Михайлов, командващият на Съвместното командване на специфичните интервенции генерал-майор Явор Матеев, ръководители на структури на директно послушание на министъра на защитата, шефове на дирекции в Министерството на защитата и заместник-командири на типовете въоръжени сили.

Обсъждането на резултатите от Стратегическия обзор на защитата беше основна част от извършеното двудневно съвещание на управителния състав на Министерството на защитата и висшия команден състав на Българската войска на тематика: „ Текущи провокации пред Въоръжените сили на Република България “. В първия ден на форума, 24 юни, бяха прегледани настоящи въпроси, свързани със положението на пътните транспортни средства и съхранението, утилизацията и унищожаването на непотребните муниции в Българската войска.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР